Vraag & Antwoord

Videobewerking

bepaald onderwerp uit video "losmaken"

Anoniem
steven_lek
3 antwoorden
 • Is het mogelijk om met beeldbewerkingssoftware een onderwerp uit het beeld "los te maken" zodat je het weer ergens anders in kunt plakken.

  Voorbeeld : Je hebt een auto die door een stad rijdt, je maakt de auto los van de stadsbeelden en vervolgens laat je de auto voor een getekende achtergrond rijden.

  En als het kan, kun je aangeven met welke software dat kan ???
 • Je kunt met bv Virtualdub(evt de mpeg-mod versie van FCC-handler) een avi,wmv,asf of mpg openen , een framedump maken naa het klembord(crtl+1), deze plakken in een fotobewerkingsprogramma(bv Irfanview of photoshop) en saven als bmp.
  Daarna kun je in bv photoshop met het beeld aan de gang en bv met het toverstafje het onderwerp selecteren,kopieren en plakken in een nieuw beeld bestand.

  Maar dat is dus 1 plaatje van 1 auto uit 1 video frame.
  Als je een continu bewegend onderwerp uit een video wilt snijden en verder verwerken dan heb je het over een behoorlijk geavanceerde funtie die, voor zover ik weet niet zomaar 1-2-3 met de gangbare (en betaalbare) video software is te realiseren.
  Voor zo'n actie is geavanceerde bewegingsdetectie nodig en die is doorgaans complex en (daardoor) duur.

  Zo'n actie wordt doorgaans gerealiseerd door gebruik te maken van de chroma-key techniek waarbij de auto voor een groen of blauw scherm rijd/staat, deze is dan in software eenvoudig te isoleren van de groen/blauwe achtergrond en daarna kun je er mee verder werken.
  Deze functie zit overigens wel in de wat beter videosoftware zoals bv Adobe Premiere.

  Meer erover: http://nl.wikipedia.org/wiki/Chroma_key
 • De chroma key zit ook op het eenvoudigere en goedkopere Pinnacle studio 10

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.