Vraag & Antwoord

Videobewerking

Capture via firewire in Vista Ultimate

Anoniem
jolo
18 antwoorden
 • Ik heb net een nieuwe Dell E521 (Athlon 64 X2-1Gb) met een firewire kaart en Vista Ultimate.
  Misschien wat naïef :oops: dacht ik dat video capture van mijn JVC MiniDV direct zou werken, zoals bv. op een Apple Macbook. Niets bleek minder waar.
  Er zijn standaard twee programma's aanwezig, Windows Movie maker (popt ook op als ik m'n camera aansluit) en nog één en beiden sturen de camera wel aan, maar zien geen beelden binnen komen (melding uw band is leeg).
  Wie heeft hier ervaring mee? Dell helpdesk kon me niet verder helpen en ik tast dus in het duister. 8)
 • Herkend Vista je camera wel juist? Geen uitroepteken bij apparatenbeheer?
 • Ja, hij staat keurig bij apparaatbeheer aangemeld met JVC GR-D20 en Windows geeft aan Apparaat werk correct
  Driver: msdv.sys
  Spoelen afspelen en opname knoppen werken ook, alleen het voorbeeld schermpje blijft zwart en de opname teller blijft ook op 00:00 staan :(
 • Eens hiermee proberen,

  http://www.videohelp.com/tools/DVapp


  of met

  http://www.videohelp.com/tools/WinDV
 • [quote:75eebc4561="Pceetje"]Eens hiermee proberen,

  http://www.videohelp.com/tools/DVapp


  of met

  http://www.videohelp.com/tools/WinDV[/quote:75eebc4561]

  DVapp geprobeerd, maar deze geeft ook geen voorvertoning en captured geen beelden, dus het lijkt toch meer een driver probleem te zijn en niet een applicatie probleem.
  Zijn er mensen die met Vista en Firewire gewoon kunnen capturen???
 • http://www.google.nl/search?hl=nl&q=+JVC+Mini+DV+capture+problem+%22black+screen%22&btnG=Zoeken&meta=

  en dan nummer 6 onder andere (via ahdere links lees ik vergelijkbare verhalen)

  http://forum.ecoustics.com/bbs/messages/8691/116291.html
  ik zie hier vaak chipset problemen van de firewire kaart….
  zoals …..
  [quote:d5fb572cfd]Posted on Monday, August 08, 2005 - 01:54 am:
  I was finally able to capture DV from my JVC GR-D73 with a new Firewire card from Keyspan that has a TI chip. My previous firewire card with a VIA chip just gave me the black screen. T[/quote:d5fb572cfd]

  Dus even een andere firewire kaart met een TI (=Texas Instruments) chipset proberen….
 • Geat, heb ik weer. Zal je net zien dat je een andere firewire kaart aanschaft end dat deze het ook niet doet. Zit je met 2 kaarten die hun belofte niet nakomen. :evil:
  Zou het niet gewoon een driver kwestie kunnen zijn???
 • Welke chipset hebben die 2..?
  Als je zo zeker bent van het driververhaal…. sterkte….
 • Vista geeft veel problemen met videocamera's heb ik gelezen. Ook op de website van JVC en Panasonic heb ik gelezen dat ze Vista niet supporten. Mischien een optie om een dualbootsysteem te maken met XP.
 • Dat wordt wachten op Service pack 1 voor Vista vrees ik, voor videobewerking is XP met sr2 aan te bevelen hoor.

  Ook met de komst van XP in 2002 waren er dezelfde problemen.
  Deze werden grotendeels opgelost met sr1.

  Videobewerkers gaan nooit voor een gloednieuw OS, dat is om problemen vragen, als je een goed werkend videomontage systeem hebt.

  Toch wel een rampzalig bedrijf hoor van Bill Gates, dat voor veel geld Vista verkoopt, en de kopers dan moeten ervaren dat heelwat functies niet werken , of grote problemen geven.

  Ik zou voor minder mijn centen terugvragen.
 • [quote:f72e933247="Pceetje"]
  Toch wel een rampzalig bedrijf hoor van Bill Gates, dat voor veel geld Vista verkoopt, en de kopers dan moeten ervaren dat heelwat functies niet werken , of grote problemen geven.

  Ik zou voor minder mijn centen terugvragen.[/quote:f72e933247]
  Tja, ben zelf ook niet zo'n MS fan, maar heb gelukkig niet meer dan 15 euro voor de Vista Ultimate betaald. Dat is het misschien ook wel waard?! :oops:
  Misschien toch duo boot maken, maar ik heb zelf nooit met XP gewerkt en W2000 liet zich niet op het systeem installeren. Op de een of andere manier werd het USB toetsenbord niet herkend en een andere aansluiting zit er niet op (alleen USB, UTP en D-sub).
 • [quote:f3bbd94dd2="noamen"]Ook op de website van JVC en Panasonic heb ik gelezen dat ze Vista niet supporten. [/quote:f3bbd94dd2] Het lijkt erop dat je gelijk hebt. De JVC GR-D20 zie ik ook niet staan op de door Vista ondersteunde "Drivers/Applications for Camcorder and Optional PC Kit" http://www.jvc-victor.co.jp/english/download/vista.html Waarschijnlijk is de camcorder daarvoor te oud. Volgens Kieskeurig komt die JVC GR-D20 uit het jaar 2003.

  Eventueel zou je nog kunnen vragen of iemand bij de JVC GR-D20 – reviews deze onder Vista werkend heeft gekregen. Maar omdat je camcorder al 4 jaar oud is, zou je beter de aanschaf van een nieuwe kunnen overwegen.

  [quote:f3bbd94dd2="ejgouda"] maar heb gelukkig niet meer dan 15 euro voor de Vista Ultimate betaald.[/quote:f3bbd94dd2] 32- of 64 bits? Overigens volgens dit PCM review is het meegeleverde besturingssysteem van de Dell Dimension E521 Windows Vista Premium.
 • Bedankt voor de uitgebreide informatie! Maar het lijkt me te gek omdat het OS het niet ondersteund een andere Camera te kopen. Op een Apple duo-core Intel met OS-X werkt het vlekkeloos (eerste versie op intel, dan verwacht je toch wel meer problemen), waarom kan dat in MS_W dan niet :o (retorische vraag aan Bill G. :evil:)
  [quote:29370fe92e="…"]
  32- of 64 bits? Overigens volgens dit PCM review is het meegeleverde besturingssysteem van de Dell Dimension E521 Windows Vista Premium.[/quote:29370fe92e]
  Daar had ik niet op gelet, maar op de CD staat Ultimate 32bit, en het was nog slechter, er stond alleen de Basic versie op geinstalleerd, dus heb ik er een upgrade overheen gegooid (campus licentie). Ik had de machine ook met XP af kunnen laten leveren en dat had ik achteraf misschien beter wel kunnen doen. Daarmee had ik mogelijk wel kunnen capturen, denk je niet?
  Misschien toch duo boot met XP maken, moet ik alleen een XP versie regelen, want daar heb ik nooit aan gedurfd.
 • [quote:2f2d4e0067="noamen"]…Overigens volgens dit PCM review is het meegeleverde besturingssysteem van de Dell Dimension E521 Windows Vista Premium.[/quote:2f2d4e0067]
  Die test had ik nog niet gezien, maar ik heb inderdaad een vergelijkbare machine en de Monitor ben ik ook niet kapot van. Nu moet ik zeggen dat het misschien nog meer de grafische kaart is, want als ik m'n 18" monitor er op aansluit dan is het even beroerd wat betreft het contrast. Verder heb ik er geen boxjes bij, maar ik bleef dan ook onder de 500 euro met deze machine en dat scheelt toch bijna de helft.:D Dat verklaart misschien ook de basic versie van Windows.
 • [quote:482cc1d28e="ejgouda"]Maar het lijkt me te gek omdat het OS het niet ondersteund een andere Camera te kopen. [/quote:482cc1d28e] Het probleem bij oude hardware is, dat Microsoft afhankelijk is van de ondersteuning van de hardware fabrikant. Microsoft schrijft die hardware drivers dus niet zelf.

  Maar je zei zelf
  [quote:482cc1d28e="ejgouda"]Er zijn standaard twee programma's aanwezig, Windows Movie maker (popt ook op als ik m'n camera aansluit) [/quote:482cc1d28e] en
  [quote:482cc1d28e="ejgouda"]Ja, hij staat keurig bij apparaatbeheer aangemeld met JVC GR-D20 en Windows geeft aan Apparaat werk correct
  Driver: msdv.sys
  [/quote:482cc1d28e] Die info geeft mij de indruk dat het zou kunnen werken. Waar staat die JVC GR-D20 dan in het Apparaatbeheer?

  Zelf heb ik geen digitale camcorder. Maar wel een digitale camera. Een Canon PowerShot A430. Als ik die in een mijn Hoofd PC in Windows Vista Ultimate 64 bits inplug, start applicatie Windows Photo Gallery, die de foto's ook daadwerkelijk kan importeren. In Vista Verkenner staat deze bij Portable Devices/Draagbare apparaten: Canon PowerShot A430. Voor het installeren heb ik niets voor hoeven doen. Dat ging automatisch.

  Verschijnt bij jou die ingeplugde en ingeschakelde JVC GR-D20 in Vista Verkenner dan bij Portable Devices/Draagbare apparaten?

  [quote:482cc1d28e="ejgouda"] Misschien toch duo boot met XP maken, moet ik alleen een XP versie regelen, want daar heb ik nooit aan gedurfd.[/quote:482cc1d28e] Dat valt inderdaad te overwegen. Meestal moet daarvoor je harde schijf worden gepartitioneerd. Omdat daarbij data verloren kan gaan, is het van te voren een back-up maken van onmisbare documenten, sterk aanbevolen.
 • [quote:c7cd93c197="jolo"]Die info geeft mij de indruk dat het zou kunnen werken. Waar staat die JVC GR-D20 dan in het Apparaatbeheer?[/quote:c7cd93c197]
  Hij staat bij Beeldapparaten (camera's en scanners) met naam en toenaam en bij eigenschappen staat dat het apparaat correct werkt

  [quote:c7cd93c197="jolo"]
  Verschijnt bij jou die ingeplugde en ingeschakelde JVC GR-D20 in Vista Verkenner dan bij Portable Devices/Draagbare apparaten? [/quote:c7cd93c197]
  Nee bij draagbare apparaten staat alleen 4x IC1210, what ever that may be

  [quote:c7cd93c197="jolo"]Dat valt inderdaad te overwegen. Meestal moet daarvoor je harde schijf worden gepartitioneerd. Omdat daarbij data verloren kan gaan, is het van te voren een back-up maken van onmisbare documenten, sterk aanbevolen.[/quote:c7cd93c197]
  Ik heb een aparte data partitie gemaakt, dus geen primaire partitie, maar er is ook een 2e primaire partitie genaamd Recovery. Verder heb ik VistaBootPro3.3 geinstalleerd, dus ik denk dat het wel moet kunnen. Ik zou ook eens kunnen proberen Ubuntu te installeren, het zou mij niet verbazen dat het dan in 1x werkt. Was bv. verbaasd dat mijn Wacom grafisch tablet door Ubuntu herkend werd, maar goed op die PC heb ik geen fireWire kaart.
 • [quote:cb6769fa39="ejgouda"]Hij staat bij Beeldapparaten (camera's en scanners) met naam en toenaam en bij eigenschappen staat dat het apparaat correct werkt [/quote:cb6769fa39] Maar je ziet de camcorder dus niet in de Vista Verkenner? Heb je nog andere opslagmedium om te proberen?
  [quote:cb6769fa39="ejgouda"] Ik zou ook eens kunnen proberen Ubuntu te installeren, het zou mij niet verbazen dat het dan in 1x werkt. [/quote:cb6769fa39] Dat zou kunnen. Ik weet dit niet 100 % zeker. Je camcorder staat in ieder geval wel in de IEEE 1394 for Linux Hardware Compatibility List: View Device. Als je een Ubuntu Desktop CD hebt van Feisty Fawn, zou je het makkelijk kunnen proberen. Deze installatie CD is tevens ook een Live CD.
 • [quote:58b1c1c24d="jolo"]
  Verschijnt bij jou die ingeplugde en ingeschakelde JVC GR-D20 in Vista Verkenner dan bij Portable Devices/Draagbare apparaten? [/quote:58b1c1c24d]

  ik weet niet waar ik moet kijken, maar als ik de C schijf open, dan zie ik in het linker deel de camera niet staan. Bedoel je dit met Windows verkenner? Ook als ik in Scanners en Camera's (van uit configuratie scherm) kijk, zie ik alleen m'n flat blad scanner staan. Sluit ik m'n digitale foto camera aan, dan zie ik die gewoon met een drive letter staan (geen nutige aanduiding, zoals we dat van windows gewend zijn, niet zoals onder Linux even aangeven wat wat is).

  Ik heb inderdaad een live CD en zou eens kunnen kijken of dit gelijk al werkt. Nu ken ik nog niet zo goed de weg in Ubuntu, heb je tips?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.