Vraag & Antwoord

Videobewerking

Dazzle Video Creator, probleem met het aansluiten van VCR

Anoniem
Jaap H
3 antwoorden
 • Ik heb laatst de Pinnacle: Dazzle video creator gekocht, eerst even uitgeprobeerd met een oude Hi8-camcorder, deze deed het perfect! :)

  Maar toen kwam ik erachter dat ik nog wat banden had liggen waarvan ik geen hi8-bandje meer heb, dus…

  Volgens Dazzle, kan ik mijn VCR (videorecorder) gewoon er op aansluiten, (goeie instellingen selecteren) en dan klaar is kees. Maar zodra ik op "Capture" klik, geeft hij de melding dat er geen Valid input signal gedetecteerd kan worden en dat ik mijn kabels moet controleren, nou heb ik op de site van pinnacle gekeken, en daar staan enkele mogelijke oplossingen, maar geen enkele bleek te werken.

  Weten jullie hier misschien een oplossing voor?

  Hier wat info over mijn hardware opstelling:

  (Philips)VCR —> Composite cable* —> Dazzle video creator (DVC 130) —> USB —> PC.

  *
  Mijn VCR heeft 3 composiet uitgangen, een gele, witte en rode, maar mijn kabel heeft er maar 2, een zwarte en een gele. Kan dít de oorzaak van het probleem zijn? (Met mijn camcorder werken ze wél).

  Alvast bedankt
 • Het probleem ligt waarschijnlijk aan de verbinding met de vcr of een instelling op de vcr. Controleer derhalve of de aansluitingen op de vcr daadwerkelijk uitgangen zijn en dat ze, indien nodig, geactiveerd zijn. Geel wordt normaliter gebruikt voor de composiet video-verbinding, rood en wit voor de beide audio kanalen. Indien er slechts mono geluid kan worden verwerkt, wordt veelal slechts het met wit gecodeerde kanaal aangesloten: sluit dus daar dan de met zwart gecodeerde kabel op aan.
 • [quote:e54967a9cb="Jaap H"]Het probleem ligt waarschijnlijk aan de verbinding met de vcr of een instelling op de vcr. Controleer derhalve of de aansluitingen op de vcr daadwerkelijk uitgangen zijn en dat ze, indien nodig, geactiveerd zijn. Geel wordt normaliter gebruikt voor de composiet video-verbinding, rood en wit voor de beide audio kanalen. Indien er slechts mono geluid kan worden verwerkt, wordt veelal slechts het met wit gecodeerde kanaal aangesloten: sluit dus daar dan de met zwart gecodeerde kabel op aan.[/quote:e54967a9cb]

  Ik heb het geprobeerd met een andere VCR, ik snap niet hoe je zo'n uitgang dan áán kan zetten, trouwens mijn opstelling is niet helemaal goed weergegeven in mijn startpost hier is de goede:

  Philips VCR –> Scart naar composite converter –> composite kabel (met een zwarte en een gele) –> Dazzle video creator –> USB –> PC.

  Hier is de handleiding van mijn VCR:

  Mijn eigen VCR

  De VCR die ik heb geleend om te testen

  *EDIT*
  Bedoel je met áán zetten dat de uitgang op E1 of 2 staat ingesteld?

  Dat werkt ook niet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.