Vraag & Antwoord

Videobewerking

harde schijf loopt vol

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Ik ben een fanatieke videofilmer. Toen ik gisteren een fragment van drie minuten wilde omzetten naar .wmv vanuit premiere, duurde dat maar liefst 2 uur. Dat is wel erg lang………..dacht ik. Misschien moet ik de harde schijf eens defragmenteren. Toen ik de C schijf wilde defragmenteren, kreeg ik de mededeling, dat er slechts 3 % vrije ruimte was en dat defragmeteren niet mogelijk is.
  Alle videobestanden schrijf ik naar D of een externe harde schijf. Mijn vraag is deze: Wordt er misschien ergens een backup gemaakt van al mijn activiteiten ???? Ik kan het niet zo snel vinden.
 • Kan het zijn dat Premiere (gebruik het zelf niet), een tijdelijke back-up maakt van alles wat hij converteerd, maar het dan niet meer verwijderd?
  Kijk eens bij Program Files en dan in de map van Premiere.
 • Dat heb ik al gedaan, maar kan niets vinden……….
  Wat wel merkwaardig is, dat er in programfiles twee mappen premiere staan. Een verborgen in de map Adobe groot 772 MB en een van 466 MB.
  Maar video bestanden kan ik daar niet vinden………
 • Ik neem aan dat 30 dagen genoeg is om uit te vlooien waar je hd ruimte is gebleven?
  http://www.digallery.com/diskdata/

  De demo werkt volledig, diskdata laat je in taart/staaf/tabel zien waar je ruimte is gebleven.
  Google-earth,Quicktime en zo nog heel wat van die "leuke" proggies laten bakken en bakken met data afkomstig van het internet achter in de "document and settings" die niet meer uit zich zelf weggaat.
  En dat kan wel eens aardig oplopen….(voorla google earth)
  Vergeet ook niet systeem herstel en de slaapstand, kost allemaal ruimte.
  En dan kan premiere ook nog het eea achter laten, afhankelijk van hoe je de bin beheert en waar je je project saved en evt werkschijven instelt.

  Er is ook een gratis alternatief welke hetzelfde doet als diskdata (maar niet zo handig miz) : sequoiaview
 • Ik zal dat zeker proberen.
  Ik ontdekte nog iets merkwaardigs……….. Als ik ga naar deze computer en klik op C schijf - eigenschappen, dan wordt aangegeven, dat er 16,6 GB in gebruik is. Open ik de C schijf en selecteer alle daar in aanwezige bestanden en kijk hoe groot deze bestanden samen zijn, dan is dit 13,9 GB. Een verschil van maar liefst 2,7 GB. Dat kan toch niet ??? of zie ik dat verkeers ???
 • Ga in verkenner naar extra/mapopties/weergave
  Daar kun je wat opties instellen voor de weergave van verborgen en systeem bestanden.
  Verkenner noteert alle bestanden maar als jij zelf selecteerd dan worden de verborgen bestanden niet mee geselecteerd en dus ook niet geteld.
  Meestal mis je de pagefile,systeemherstelbestanden en evt de slaapstand cache.


  [img:b9ba5ec3a7]http://home.hccnet.nl
  .vanwilligen/forum/thread/Diskdata.jpg[/img:b9ba5ec3a7]

  Diskdata laat alles zien…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord