Vraag & Antwoord

Videobewerking

DV-tape back-up

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Hallo,
  ik wil graag mijn DV-tapes direkt nadat ze vol zijn graag back-uppen naar DVD of harde schijf. Ik heb begrepen dat iedere keer als je een tape spoelt, afspeelt etc,het iets in kwaliteit achteruit gaat. Niet veel maar toch. Met welk programma kan ik het beste een rechstreekse back-up maken zonder eerst bewerkingen uit te voeren, originele back-up dus. Ik heb met Adobe Premiere Elements 3.0 diverse malen een DV-tape geheel geïmporteerd, maar je ziet toch wel eens een schokkend beeld terug die niet op de tape staat. Uiteraard zijn alle virusscanners, screensavers etc etc. uitgezet.
  Wie heeft een goede suggestie?
 • Het klopt dat de kwaliteit van een bandje langzamerhand achteruit gaat, zelfs al doe je er niks mee, na 6 jaar gaat het slijten.

  Vertel ons eens wat voor een camer je hebt, en of je bijv. een tv-kaart in je pc hebt zitten.
 • simpel importeren kan in principe gewoon met Moviemaker zit standaard in XP/Vista, moet zonder schokken gaan…
 • bedankt voor je antwoord, camera is een DCR-TRV60E en een JVC videorecorder die ook DV-tapes afspeelt (zit firewire uitgang op). Ik had in het verleden een Video-editing kaart van Pinnacle. Die gebruik ik niet meer. Alles gaat nu via of USB of Firewire.
 • ik importeer via firewire probleemloos met moviemaker…, wel het preview scherm uit laten…. kan soms storen.
 • ok, zal het eens proberen. Moviemaker is toch een onderdeel van Vista? Op een PC na net overal weer vista eraf gegooid en weer terug naar XP-prof.
 • ja even anders de optie bij windows installatie aanvinken en installeren…


  [img:9ba1986fea]http://www.sintermeerten.nl/projecten/geschiedenis/images/digitalstory_moviemaker_big.jpg[/img:9ba1986fea]
 • Hallo Ouwe rot,
  bedankt voor je uitgebreide reaktie. Is dit de hoogst mogelijke kwaliteit die je op deze manier realiseert of heb je dan professionele software nodig? Het gaat mij om de hoogst mogelijke kwaliteit, bedieningsgemak vind ik minder belangrijk.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.