Vraag & Antwoord

Videobewerking

draadloze microfoon

Anoniem
rwilligen
8 antwoorden
 • Voor mijn videocamera bestelde ik in de US draadloze microfoon met zender en ontvanger. Het pakje werd door douane onderschept en ik kreeg bericht, dat dit in Nederland niet is toegestaan.
  Naar mijn mening is het bezit ervan toegestaan, maar het gebruik niet en derhalve is de actie van de douane niet juist. Weet iemand er meer van ?
 • Die dingen zijn hier in de winkel ook gewoon te koop ! Inderdaad mag je het eigenlijk niet gebruiken. Wie wordt er niet ziek van de betutteling in Nederland ? Deze actie van de douane slaat nergens op………..
 • Het is vrij logisch. Het heeft te maken met de vergunningen die zitten op de frequenties, dat is per land verschillend. Ik begreep wel dat er een wetswijziging in de maak is om het iets ruimer te maken.
  Bijvoorbeeld een FM zender op de ipod is nu verboden maar dit willen ze gaan toestaan.
 • Wat is logisch ?????????
  Vanmiddag bij mijn fotohandelaar geïnformeerd en hij kan het ding zonder enig probleem bestellen. Is dat jouw logica ??
 • De Douane volgt letterlijk de regels. Ik kan in de Mediamarkt een FM zender kopen voor mijn ipod. Het gebruik van deze zender is echter verboden en als ik hem uit de USA zou laten komen dan zou de Douane hem niet doorlaten waarschijnlijk.
 • Gisterenavond mijn vriendin gebeld, die getrouwd is met een advocaat. Hoe zit dat nu ?, vroeg ik hem….
  Hij bevestigde mij, dat de actie van de douane niet juist is. Om reden, dat het bezit van deze apperatuur is toegestaan. Het gebruik niet, althans in Nederland. Maar wie zegt, dat je het in Nederland wilt gebruiken ?
  Zijn advies: Heb je rechtsbijstandverzekering, laat een advocaat dit aanpakken.
 • Beste Marjan. Je behoort absoluut tot de strijdbare types. Ik mag dat wel.
  Nu is het zo, dat ik zelf ook advokaat ben. Een geheel andere discipline, dus heb ik een confrere (collega) de zaak voorgelegd.
  Hij was het me me eens, dat het absurd is, dat de fotoboer het apparaat mij zo kan leveren en als ik zelf het koop, het plotseling niet kan. Een feit!
  Natuurlijk kan ik de dienst douane het vuur aan de schenen leggen, zelfs zo, dat ze er grijze haren van krijgen.
  Stel in een procedure word ik in het gelijk gesteld………..wat zijn hiervan de gevolgen ? Het is niet ondenkbaar, dat de wetgever maatregelen neemt. Gevolg: ook de fotoboer kan niets meer bestellen. Zijn we daarmee gebaat ? Nog meer "betuttel", zoals je het zelf noemde. Zitten we daar op te wachten ? Ik denk het niet, het is al erg genoeg in Nederland.
  Ik moet er nog over nadenken. Wel eis ik van de douane, dat de zending kan worden teruggestuurd. Doen ze dat niet, dan is het "oorlog".
 • Ik denk dat het met frequenties te maken heeft.
  Draadloze microfoons mogen alleen op door de wet vastgestelde frequenties werken. Ze kunnen namelijk bv hulpdiensten, politie banden etc storen. Het probleem is dat die frequenties per land verschillen. De EU zal wel het een en ander aan standarisatie gedaan hebben, maar de USA ligt nog niet in de EU. Vraag de EU normen aan bij die douane ambtenaar

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.