Vraag & Antwoord

Videobewerking

Problemen: Canon MiniDV naar DVD omzetten

Anoniem
None
2 antwoorden
 • Ik heb enige tijd geleden een Canon MV900 (MiniDV) camera aageschaft en wil nu de opnamen overzetten op DVD via mijn PC. Ik heb bij de Camera het programma Pinnacle Studio 9 gekregen en ben dus braaf de bandjes over gaan zetten m.b.v. dat programma. Vervolgens de gewenste hoofdstukken ingedeeld in de tijdlijn, tot zover alles OK.

  Wanneer ik alles op DVD wil zetten (of in ieder geval de DVD file wil voorbereiden op de computer) gaat het programma van start met Berekenen maar loopt na verloop van tijd vast. Dit vastlopen gebeurt bij alle opgenomen bandjes, ook uit andere camera´s en ook op andere PC´s met name bij meer dan +/- 20 minuiten film. Ik heb in de PC's nog zo'n 80GB beschikbaar, dus dat kan het probleem ook niet zijn lijkt me.

  Ook Windows Movie Maker heb ik een aantal keer mee gestoeid, maar dat loopt ook niet lekker en kan ik geen DVD files mee maken. Kortom ik weet het niet meer.

  Weet iemand een oplossing voor dit probleem?

  M.v.g. Michel
 • de standaard versie van pinnacle heeft een heleboel updates. Als je update tot versie 9,4 moeten de meeste problemen verholpen zijn.

  Tip, als je het nog nooit eerder DVD's gebrand hebt even beginnen met een film van 2 minuten met 3 hoofdstukken. Probeer de dvd's uit in een gewone dvd speler.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.