Vraag & Antwoord

Videobewerking

Probleem met WinTV-PVR 350

Anoniem
jolo
4 antwoorden
 • Sinds een week ben ik in bezit van WinTV-PVR 350. Daar ik vrij weinig tot geen ervaring heb met tv-kaarten heb ik deze kaart geinstalleerd. Ik stuitte toen al op de eerste problemen.

  Omdat ik werk met Windows Vista heb je al direct 1 probleem. DEP vond het nodig om het programma te blokken. Nou prima, dat is dan verder goed geregeld en het programma kon gestart worden. Probleem 2 was dat ik geen beeld kon krijgen. Ik heb dus een nieuwe driver van mijn videokaart geinstalleerd. Toen ontving ik wel beeld. Maar het programma WinTV deed nog steeds raar en kreeg zo nu en dan een foutmelding over Dshow stream error. Ik heb ook nog maar eens de nieuwe drivers van hauppauge site afgehaald en geinstalleerd.

  Het programma deed het en ook zowaar kon ik ineens zender ontvangen. Ware het niet dat sommige zenders er echt verrot uit zagen. Via de site van onze kabel heb ik alle freq nummers opgezocht en deze in WinTV2000 ingesteld. Maar het gekke is dat bij het instellen van dit, de computer ineens erg sloom wordt en zo nu en dan gewoon vast loopt. Ik heb Nederland 2 nog in kunnen stellen, maar steeds als ik zap naar deze zender hangt mijn pc weer. Ofwel, ik kan gewoon niet naar deze zender zappen.

  Nog een ander probleem is dat af en toe het beeld gewoon niet te zien is. Voordat ik WinTV2000 inschakel past Windows Vista de kleurenmodus aan, maar soms, wanneer ik het programma dus open, doet Vista dat niet en krijg ik dus ook geen beeld.

  Inmiddels heb ik nu al enkele dagen dit aangekeken en word ik er niet veel wijzer op. Misschien heeft een van jullie een idee waar het aan ligt en wat ik kan doen hieraan zodat ik gewoon fatsoenlijk tv kan kijken op ed computer?
 • WinTv2000 is niet geschikt voor Vista, daarmee zal je alleen maar problemen krijgen.

  Doe het volgende,

  http://www.hauppauge.de/benelux/pages/support/support_xpvista.html
 • Dankje

  Werkt inderdaad al iets beter, maar nog steeds bij het zappen gaat de computer soms vasthangen. Dit gebeurd vrijwel iedere keer nadat ik een beetje heb gezapt. Als ik het hangen voor ben en WinTV sluit, het opnieuw opstart heb ik ineens ook geen beeld meer. Pas bij opnieuw opstarten krijg ik weer beeld, maar ja.. dan gaat ie ook weer hangen.

  Nou is me verteld via een ander forum dat ik ook op een service pack van de windows update moet wachten. Kan dit de oorzaak zijn?
 • De PVR 350 heeft wel een uniek IRQ adres nodig, dat kan je bekomen door hem in een ander PCI slot te plaatsen , en vervolgens te controleren in Hardware Device Manager, indien niet verplaatsen tot hij een uniek en niet gedeeld IRQ vast heeft.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.