Vraag & Antwoord

Videobewerking

Hoe verbeter ik het geluid in een avi-filmpje?

Anoniem
akbor75
2 antwoorden
 • Ik heb sinds kort een nieuwe digitale fotocamera en ik ben vorige week naar 2 concerten geweest en heb daar ook 2 filmpjes opgenomen van 2 liedjes.

  Als ik nu echter deze avi-filmpjes bekijk en beluister op mijn PC, dan zingt het geluid rond zo gauw het iets harder wordt, kan ik dat op de één of andere manier verbeteren?
 • Een cursus audiobewerken gaat me iets te ver maar als beginpunt: over het algemeen kan Goldwave de audio uit avi's lezen en verwerken, je kunt dus gewoon de avi openen in Goldwave.
  Goldwave is een audio editter die zo'n beetje iedere actie wel aankan zoals volume normaliseren, dynamiek veranderen enz enz
  De demo werkt volledig maar stopt er wel na een x aantal bewerkingen mee, je zult dan dus de audio moeten opslaan en weer opnieuw openen om verder te kunnen.
  Er zit een redelijk goede help bij het programma die bij iedere functie uitlegt wat je met de functie kunt doen.

  Ik kan je wel van tevoren al vertellen: verwacht er geen wonderen van, slecht geluid kun je oppoetsen maar het wordt nooit mooi.

  Als je voldoende ram in je pc hebt om de hele audio in op te slaan kun je het programma aanzienlijk versnellen door in de voorkeuren in te stellen dat je de temp file in RAM wilt hebben ipv op de harddisk.
  Denk daarbij aan cd grootte: 1 uur audio vereist minimaal 750 MB VRIJ ram

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.