Vraag & Antwoord

Videobewerking

SVCD converten naar foto formaat

Anoniem
akbor75
4 antwoorden
 • Hallo ik heb ooit een keer voor iemand anders een SVCD diavoorstelling gemaakt met foto's. Alleen nou komt het probleem ze zijn de foto's kwijtgeraakt alleen de SVCD hebben ze nog. Nou vroegen ze aan mijn of ik i.p.v van die foto's in een SVCD te verwerken of ik ze meschien van die film naar een foto kan bewerken. Maakt niet uit welke formaat. Liefst een gangbaar fotoformaat. Wat standaard ondersteunt wordt door Windows, Nero Photoviewer of Gimp. Ik hoop dat ik hier snel antwoordt op krijg want ze zouden het leuk vinden als ze het vanavond al hebben.

  Groetjes Maikel!
 • Waarschijnlijk kan je de SVCD wel op je computer afspelen.
  Je zou dan screenshots (print screen knopje) kunnen maken en deze uitknippen in een fotobewerkingspakket.
  De originele foto's krijg je echter nooit meer terug. Ze zijn omgezet naar een filmpje met veel lagere resolutie (iets van 700 x 500 pixels ongeveer)
  Maar je hebt in iedergeval wat.
 • Je zou het met irfanview kunnen proberen.
  http://www.irfanview.com/
 • Je wilt in dit geval dan het maximale aan kwaliteit want svcd is al niet zo veel soeps, screenshots ed zijn dan alweer een kopie van een kopie en dat is dus niet wat je wilt.

  In het kort: je ript de svcd naar harde schijf, laad het data/mpeg bestand(het grote *.dat bestand) in Virtualdub-mpeg2, saved de hele svcd data als een image sequence(file/save image sequence)in BMP, jpeg of targa).

  Dit levert dan een hele map vol met plaatjes op, het beste is om als BMP op te slaan , dat levert wel een enorme hoeveelheid data op maar wel in de beste kwaliteit.
  Heb je die ruimte niet dan kun je ook jpeg kiezen maar er blijft dan van de al niet zo beste kwaliteit niet veel meer over.

  Vdub mpeg2: http://fcchandler.home.comcast.net/~fcchandler/stable/index.html

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.