Vraag & Antwoord

Videobewerking

DV Capture problemen

Anoniem
rwilligen
7 antwoorden
 • Hallo daar, wie kan mij helpen?

  Ik heb net een firewirekaart in mijn computer gezet en geprobeerd beeld te capturen vanaf een Digital8 camcorder, maar er gaat van alles mis.

  Vóór het eigenlijke capturen komt het beeld gewoon binnen, ik kan het op mijn scherm prima zien. Als ik dan op record klik gaat het vreselijk schokken en valt het op een goed moment stil. Hij maakt er wel een file van maar als ik die afspeel gebeurt hetzelfde. Ook Adobe kan het wel openen maar bewerken gaat heel moeilijk en preview valt ook stil.
  Mijn apparatuur zou toch voldoende moeten zijn, heb ik vernomen op dit forum… En ik heb een week geleden Windows geheel opnieuw geinstalleerd.

  Wie weet wat ik fout doe?

  AMD Athlon XP 1800+
  512 MB RAM
  7200rpm Maxtor HDD

  Windows XP SP2
  Adobe Premiere 6.5 en Nero 7

  Sony Digital8 DCR-TR7000E PAL met DV out

  Dank en groet, P
 • Misschien iets specifieks voor de firewirekaart; zoek eens naar een beter stuurprogramma ervoor (update) of Google eens op merk en type, mogelijk iets nuttigs te vinden.

  Wat zegt Windows over het kaartje in apparaatbeheer? Okay?
 • Kan zijn dat je pc gewoon te licht is om op die resolutie te capturen. Je kunt nog eens proberen te capturen zonder beeldweergave, heeft de pc het wat rustiger. Anders zit je denk ik aan een capturekaart vast, met een hardwarematige encoder.
 • Dank voor de reacties,

  Apparaatbeheer zegt alles in orde. Hij kan ook geen betere drivers vinden. Als ik merk en type google, dan kom ik alleen maar te weten dat de kaart veel verkocht wordt.

  Het zou jammer zijn als de pc te licht is, en ik begrijp het niet helemaal. Toen mijn camera, met DV uitgang, al verouderd was, moest mijn computer nog ontwikkeld worden. Dan moet mijn computer toch snel genoeg zijn?

  Zonder beeld en geluid capturen maakt geen verschil, en het lullige is, ik HEB een Pinnacle capture kaart. Een oude, een DC10+, maar die heeft het altijd prima gedaan. Alleen, deze kaart wordt niet geaccepteerd door Windows XP. Ik heb al meerdere driver updates gedownload, maar hij weigert vierkant.

  Mocht er nog iemand op een idee komen, heel graag, want ik begrijp het niet zo goed.

  Alvast dank,
  P
 • Indien je in DV captured, dan moet het probleemloos (zonder hoge processor belasting die het schokken kan veroorzaken) kunnen, want het is dan immers niet echt capturen maar slechts data-transport van camera naar een bestand op de pc. Ga nog even na derhalve of je werkelijk in DV captured en niet in een of ander type dat een compressie-slag benodigt (DivX of WMV b.v.).

  Ik zou een ander merk/type firewire-kaartje proberen te regelen.

  Overigens, in de begindagen van DV op de pc speelde de snelheid van de hardeschijf nog een rol, maar dat mag nu bij de circa 3,5 megabyte per seconde die er hier mee gemoeid is geen probleem zijn. Check echter voor de zekerheid even de prestatie van de schijf die je voor opslag gebruikt en vooral de modus waarin de controller draait: mag geen PIO zijn, dat is niet snel genoeg.
 • Twee dingen die je ook kunt overwegen:
  1. HD defragmenteren
  2. Alle (onnodige) achtergrond programma's uitschakelen.

  perloc
 • Adobe premiere is een zware applicatie. Met welk programma capture je? Trouwens je computer is erg zwak voor video bewerking inderdaad.

  Trouwens die DC 10 kaart is een analoge kaart en deze werkte goed met windows xp bij mij.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.