Vraag & Antwoord

Videobewerking

converteren

Anoniem
None
10 antwoorden
 • Ik wil mijn films converteren van mov naar .wmv of avi. Nu gebruik ik de im too move converter,werkt prima verder,alleen houd ik maar de helft van de film over.
  Ik hoef niet zozeer te comprimeren,dan wel het omzetten in andere bestanden omdat de moviemaker en movies to go geen mov. bestanden ondersteund. Wie o wie kan me helpen?

  Ben een leek dus graag in Jip en Janneketaal
 • het lijkt me handiger als je een programma gebruikt die gewoon MOV bestanden kan bewerken. Bijvoorbeeld Adobe Premiere.
 • Gezien de prijs van adobe premiere lijkt me dat een een beetje overkill voor deze toepassing, maar het kan ook gratis.

  http://fixounet.free.fr/avidemux/

  Previews: http://images.google.be/images?hl=nl&q=avidemux&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi
 • Ikheb voor een paar tienen AVS media converter pakket gekocht.
  Nadat ik meerdere frewaare en open source pakket geprobeerd had, bleek de shareware versie zo goed dat ik een licentie genomen heb.
  http://www.avsmedia.com/VideoTools/index.aspx

  Voor 39.95 dollar, dus in euro….

  Plaatje met de omzettingen naar… veel keuze  [img:08c18d8467]http://www.avsmedia.com/images/VideoConverter/bigAdvanced.png[/img:08c18d8467]
 • bedankt voor de reacties.
  Ik had al een pakket van movies to go aangeschaft van 4 tienen,maar die ondersteund helaas geen mov. bestanden.
  Heb ook de trialversie van avavi suit 5 gedownload ,werkt prima,alleen loopt er dan door het beeld heen dat het een trialversie is ,word je dus ook niet vrolijk van.
  Ik ga nu Avidemux downloaden en zien wat dat oplevert.
 • Pazera heeft een aantal converters waar ik de laatste tijd veel mee doe, het is stabiel, eenvoudig en doet wat het doen moet en niet veel flauwekul meer.
  Ander voordeel waar ik altijd erg blij mee ben is dat er geen installatie routine is, dwz; je pakt de zip uit op een niet-windows drive en het werkt voor de rest van je leven, ook instellen hoeft maar 1 keer want hij onthoud de laatste instellingen.
  Na de eenmalige instelling hoef je daarna dus alleen nog maar een bestand te openen, klik op convert en klaar.
  Al de converters van pazera zijn gebaseerd op de opensource library ffmpeg en dat is ook prettig want gratis en regelmatige verbetringen zijn gegarandeert alhoewel ik niet zo zou weten wat er nog beter aan moet, een aanrader voor al je conversie werk.

  Denk er verder aan dat als de mov bestanden afkomstig zijn van je digitale fotocamera de compressie in MJPEG is, hercodering hoeft dan niet en je kunt daarvoor dan ook in de converter mjpeg als compressie(bitrate op "auto";)
  De bestanden blijven dan uiteraard ongeveer dezelfde grootte, wil je kleiner en toch in avi(voor bv een divx speler)dan raad ik divx3 low-motion codering aan, op ongeveer 3000 Kbs is voldoende om dvd kwaliteit te herbergen en goed te gebruiken in andere videoprogrammas maar ook de xvid codec doet het goed alhoewel die niet door iedere divx/dvd speler wordt gevreten.
  Wil je daadwerkelijk editten aan het materiaal in bv premiere dan is de originele mpjeg codering aan te raden aangezien je dan geen kwaliteit verliest bij de conversie van mov naar avi.
  Ook de rechtsreekse conversie naar mpeg werkt erg goed en geeft een heel behoorlijke beeldkwaliteit op de dvd en vcd/svcd preset.
  Het vinkje "2-pass encoding"kan nog de beeldkwaliteit van de conversie verbeteren maar de video wordt dan 2x gerendert wat dus 2x zoveel tijd kost, het is miz absoluut de moeite waard maar dat moet je zelf maar verder bepalen/testen.


  http://www.pazera-software.com/products/mov-to-avi-converter/
 • [quote:5cce67a53f="hanneke@"]bedankt voor de reacties.
  Ik had al een pakket van movies to go aangeschaft van 4 tienen,maar die ondersteund helaas geen mov. bestanden.
  [/quote:5cce67a53f]??? Had je die al of… want de specificaties zijn toch bekend (neem ik aan)?
  AVS: probleemloos… ook na diverse andere testen….
 • [quote:1681aef7e9="andre@home"][quote:1681aef7e9="hanneke@"]bedankt voor de reacties.
  Ik had al een pakket van movies to go aangeschaft van 4 tienen,maar die ondersteund helaas geen mov. bestanden.
  [/quote:1681aef7e9]??? Had je die al of… want de specificaties zijn toch bekend (neem ik aan)?
  AVS: probleemloos… ook na diverse andere testen….[/quote:1681aef7e9]

  Ik heb dat paktet enkele maanden geleden gekocht om tv programma's mee te bewerken. Op mijn fotocamera zit een filmoptie en die had ik toen nog niet ,anders had ik wel voor een ander pakket gekozen.
 • Ik heb de link van pazera opgeslagen en ben nu power RM AVI aan het gebruiken,is een trialversie. De eerdere links hier beschreven bevatten een watermerk,dus was geen optie.

  Nogmaals bedankt voor de antwoorden :D
 • Probeer het conversie programma SUPER @ eens. Het is helemaal gratis en is in staat een heleboel video formaten om te zetten, ook mov.

  De software is te vinden op http://www.erightsoft.com/SUPER.html

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.