Vraag & Antwoord

Videobewerking

Video beeld en geluid van DVD naar andere DVD zetten

Anoniem
Pceetje
3 antwoorden
 • Is het mogelijk om van een DVD een aantal muziek nummers (beeld en geluid) te halen en dat eventueel van verschillende DVD's en die muziek nummers (beeld en geluid) dan op een zelf gebrande DVD te zetten. Het resultaat is dan een DVD met beeld en geluid die is toegespitst op de persoonlijke situatie. Los van het feit van (C), met welk programma is dit te doen. Of hoe pak je dit aan ?

  Dus selectief van een of meer DVD's muziek fragmenten (beeld en geluid) halen en deze samen op een zelf gecompileerde DVD plaatsen.
 • Dat kan zeker. Om een dvd-video te maken heb je zogenaamde 'authoring' software nodig: die kan de specifieke bestandsstructuur van een dvd-video (inhoud VIDEO_TS map) in elkaar zetten. Kijk b.v. eens naar TMPGEnc DVD Author van www.pegasys-inc.com of, als je het veelgebruikte Nero Burning Rom hebt, naar het onderdeel van de suite die dat kan.
 • Ik wil van een DVD een of twee muzieknummers met beeld en geluid overzetten naar een zelf te branden DVD.

  In de VIDEO_TS map op de bron DVD staan: VTS_01_x.VOB bestanden, waarvan er een of twee geselecteerd moeten worden.

  Met TMPGENEnc DVD Author with DivX Authoring en TMPGEnc XPress lukt het niet om deze VOB bestanden te importeren vanaf een DVD met beeld en geluid.

  Met Nero Vision (in Nero8) kunnen delen vanuit de VOB als mpg geimporteerd worden. Afspelen in WMP lukt niet zoals het moet.

  Met DVDFab lukt het om passages eruit te halen, echter erg bewerkelijk om het begin en het einde van een nummer te vinden.

  Dit moet echt eenvoudiger kunnen….

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.