Vraag & Antwoord

Videobewerking

Foto's op DVD in Pinnacle

Anoniem
rwilligen
3 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Even een vraag ter verduidelijking van mijn gedachtengang.

  Voor mijn oom moet ik een groot aantal digitale foto's op video-DVD zetten. Hiervoor heb ik gekozen voor het programma Pinnacle Studio. Heb een menu gemaakt en met de hierin gedefinieerde menu-items doorwezen naar de foto's, dat is me allemaal duidelijk en functioneert ook.

  Het vraagstuk, de foto's worden elk 4 seconden vertoond alvorens de volgende verschijnt. Klopt dan de redenatie dat op een single layer DVD 120 min. x 60 sec = 7200 sec. : 4 sec. = 1800 foto's passen? Er zal nog wel iets van af gaan voor o.a. het menu, maar bij benadering 1800 foto's?
  Het vreemde is namelijk, dat ik bij het maken van de DVD uiteindelijk uitkom op ca. 1,6 GB aan data. Qua data is de schijf dus nog niet eens voor de helft vol. Kortom, is het zo dat de term 4,7 GB / 120 min moet gelezen worden als OF? Dus in het geval van PC data past er 4,7 GB op en in het geval van video, past er 120 min. aan beeldmateriaal op. Maar in beide gevallen is de schijf fysiek vol?

  Hoop dat iemand mij hierin wat opheldering in kan geven.


  Groeten,

  Philippe
 • je hebt de foto's achter elkaar gezet, maar je hebt niet de lengte aangepast. Standaard kiest pinnacle voor 4 seconden, je kan ze zelf langer of korter maken in het edit window, door met je muis op de ran van de foto te gaan staan. dan verschijnt er een dubbele pijl,klik links an hou deze ingedrukt gan naar links om korter te maken of naar rechts om langer te maken. Of ga naar setup-projectinstellingen rechts midden zie je Titels foto's staan met daaronder de lengte van een foto, als je deze wijzigd krijgen alle foto, die lengte, maar dat moet je instellen voordat je met het project begint.
 • Bedankt voor je reactie, maar is niet geheel het antwoord op mijn vraag.

  Ik zit dus met de vraag wat nu daadwerkelijk de lengte van een video DVD is. Het vreemde indeze is dat op een dvd 120 min. staat terwijl in Pinnacle slechts 72 min. als beschikbare schrijfruimte wordt gegeven. Als ik echter bij instellingen de kwaliteit op 5000 Kbit/sec zet, wordt de totale duur wel 120 min. Is dit van duidelijk merkbare kwalteits verlies bij een fotovideo-dvd?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.