Vraag & Antwoord

Videobewerking

Meerdere afleveringen op 1 DVD branden

Anoniem
rwilligen
4 antwoorden
 • Ik heb meerdere afleveringen van diverse series op mijn harde schijf staan. Dit zijn allemaal VOB. IFO files.

  Ik wil eigenlijk meerdere afleveringen op 1 DVD branden om ze achter elkaar te zien. De verschillende afleveringen hebben dezelfde benaming voor de VOBS en IFO'S.
  Is het mogelijk om deze files te hernoemen?

  Of is er misschien een programma om ze samen te branden?
 • Nee kan je niet hernoemen, zal je opnieuw moeten decoderen. Kan je doen met een programma als Nero Recode. Je kan ook proberen een DivX ervan te maken als je die kan afspelen op je DVD speler.
 • Dat kun je heel mooi, en zonder hercompressie doen met DVDshrink .
  De functie heet "re-author" , rechts kies je je dvd, kies de scene/film en dubbelklik , hij verschijnt links in de nieuwe layout, daarna een andere dvd kiezen enz enz.

  Uiteraard is er een voorwaarde voor de nieuwe dvd zonder hercompressie: als de totale grootte van alle losse bestanden bij elkaar meer is dan er op 1 dvd past zal er hercompressie moeten worden toegepast om de boel passend te krijgen.
  als je dus bv 4x een film hebt van 1 GB dan kan dat bij elkaar zonder hercompressie op 1 dvd, heb je 6x een film van 1 GB dan past het niet en zal er hercompressie moeten worden toegepast.
  Het is bij grote compilaties sterk te overwegen om een duallayer dvd van 8.5 GB te gebruiken, daar past simpelweg 2x zo veel op en dus hoef je minder te hercomprimeren en dus blijft de kwaliteit beter.
  Je kunt als regel wel aannemen dat met 2 a 3 uur video een gewone 4.3 GB dvd vol is en met 4 a 6 uur een 8.5GB dvd vol is, zet je er meer op dan wordt de kwaliteit erg slecht.

  DVDshrink kan die hercompressie overigens zeer makkelijk toepassen, de optie staat standaart op "auto" en dus zal er , indien nodig, worden gecomprimeerd om de boel passend te maken(kijk naar de groen/rode balk bovenaan), je kunt daar zelf in aan passen wat je wilt; dus bv 1 film wel hoger comprimeren maar de andere film niet.
  Lees ook de manual daar staat eea nuttigs in.

  Uiteraard verlies je op deze manier alle interactieve items zoals menu's ed., het wordt een dvd zoals een vhs tape: je stopt hem in je speler en gaat meteen afspelen.
  Een evt menu zou je daarna zelf opnieuw kunnen maken met een author programma zoals TMPGenc-dvd author.
 • Ik gebruik DVD shrink al langer.

  Ik begrijp dat het het mogelijk is om DVD-Shrink ook te gebruiken om verschillende afleveringen van een serie op 1 DVD te branden.

  Ook verschillende afleveringen van verschillende series.

  Dit klopt??

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.