Vraag & Antwoord

Videobewerking

Probleem met editen ondertitelkleur & font

Anoniem
Wim Heins
2 antwoorden
  • Kan iemand mij helpen met het bewerken van ondertitels? Heb mijn Subtitle Files die bij de AVI bestanden horen bewerkt: lettertype en kleur veranderd met VobSub (SubResync). Functioneert op zich prima, maar maakt nieuwe bestanden aan, naast de Subtitle Files .srt-files (Style bestand geeft het icoontje aan). Op zich geen probleem: speelt de Avi’s samen met Subtitle File + srt file prima af, met het juiste letterfont + kleur (geel, rood, wat ik maar wil) in de film. Maar als ik dit dan naar dvd brandt, dan heb ik ineens weer het originele witte lettertype + font.
    Samenvoegen van Subtitle File + srt werkt ook niet, dan heb ik helemaal geen ondertitels. Ik dacht, dat als ik het als Avi afspeel en alles werkt perfect, dat ik het dan ook zo kon branden op dvd. Maar dat functioneert dus niet. Wat doe ik fout en hoe los ik dit op? :D
  • Bedoel je dat je een video-DVD probeert te maken met AVI-bestanden. Ik weet niet beter dan dat je alleen een video-DVD kan maken met MPEG2-bestanden. Zo kom ik op de vraag hoe je een video-DVD maakt met ondertitels. Daar ben ik niet achter. Het moet kunnen want koop-DVD's hebben verschillende talen voor ondertitels, maar in welke bestanden zitten die?
    Een data-DVD met een AVI-film en ondertitels in een los bestand kan wel, maar is lang niet op elk DVD-speler weer te geven. Ik heb Media Subtitler, om liefst apart gemaakte ondertitelteksten te synchroniseren en dan weg te schrijven als een ondertitelbestand. Samen met die AVI-film, die dan wel DivX moet zijn, draait bijv. VLC-mediaplayer dat wel goed af op de computer.
    Hoe krijg je het op een echte gewone video-DVD? Door de ondertitels in een AVI-film te versmelten met het beeld. Dit kan met Virtual Dub volgens het recept zoals gegeven op: http://www.divxland.org/permanentsubtitling.php
    Deze AVI-film zal dan omgezet moeten worden naar MPEG2 om er een video-DVD mee te maken maar zover ben ik nog niet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.