Vraag & Antwoord

Videobewerking

PC steeds trager mbt videobewerking

Anoniem
Salseros
4 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb je de laatste weken een vreemd probleem.
  Ik gebruik regelmatig convertxtodvd om HD bestanden (mp4) om te zetten naar DVD-files, vaak is de origin file zo'n 4 gig en 2,5 uur in speelduur. Normaal (tot een maand ofzo geleden) deed mijn pc er zo'n 3 uur over om zo'n file om te zetten, echter de laatste tijd duurt dat steeds langer! Afgelopen week bv 6 uur gedaan over de zelfde soort file… tevens kan ik ook nooit normaal internetten terwijl ik aan het omzetten ben, vaak crasht mijn pc en start zomaar op (maar dit was altijd al zo)… misschien wordt m'n pc te heet? Ook merk ik dat als ik streaming videos bekijk, het vaak voorkomt dat de video ineens gaat haperen (tot soms enkele secondes stilstaand beeld, geluid gaat door), terwijl de "laadbalk" al veel verder is.

  Ik denk dat het misschien mijn koeling is, het is een zogenaamde zelf regulierende koeling die van zacht naar hard gaat… laatste tijd zowieso maakt hij een kabaal (max. snelheid), ook als ik niets doe met mijn pc… wat opzich al vreemd is.

  Misschien iemand wat verheldering in deze zaken?

  Bedankt alvast.
 • Hoe hoog is het stofgehalte in de ventilatoren en koelblokken van de CPU en GPU?
 • Hmmm… gisterenavond pc even uit de kast gehaald, de ventilator aan de achterkant was behoorlijk stoffig (dik een jaar niet schoongemaakt), ook nog even opengemaakt maar daar zag alles er vrijwel stofvrij uit.
  In ieder geval lopen de streaming videos weer perfekt, vanavond even wat gaan omzetten, hopelijk gaat dat ook weer een stuk sneller (wat een laagje stof al niet kan veroorzaken!).

  Bedankt voor de hulp. :)
 • Als je een Intel cpu hebt: deze kunnen terug regelen als ze te heet worden, dat heet throttle.
  er is een progje welke kan laten zien of je cpu throttled: throttlewatch : http://www.panopsys.com/?404=Y

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.