Vraag & Antwoord

Videobewerking

[Digitala Camera - MOV] branden naar DVD

Anoniem
Pceetje
6 antwoorden
 • Op digitale camera's is vaak de mogelijkheid aanwezig om video op te nemen. Het formaat was vaak .AVI en dat kon met een brandprogramma zo omgezet worden naar DVD.

  Nu kom je steeds vaker het MOV formaat op camera's tegen. Zijn er ook brandprogramma's voor op de PC waarbij van de MOV video de omzetting en het branden naar DVD formaten op een DVD speler kan zonder een afzonderlijk conversieprogramma te gebruiken.
 • Hee,


  Met ConvertXtodvd kun je bijna alle formaten branden naar dvd.
  Heb gekeken en mov wordt ook geaccepteerd.  Groetjes Guido.
 • probeer de extensie te renamen naar mpeg dat scheelt een conversie slag.
 • Een avi of mov met mjpeg compressie hernoemen naar *.mpg helpt niet veel, het blijft een mjpeg (=motion jpeg) bestand.
  Voor het overgrote deel produceren foto cameras video met mjpeg compressie, dat is erg makkelijk voor de camera want de jpeg compressor zit al in de camera (scheelt licentie kosten) en er hoeft dus alleen maar een stroom jpeg plaatjes in een avi of mov container geplaatst te worden en je hebt een filmpje.

  Dat een pc daar meestal wel raad mee weet komt doordat een pc nagenoeg alles afspeelt en de mediaspelers van tegenwoordig zo slim zijn om niet naar de extentie te kijken maar naar de inhoud en vervolgens zelf een correcte set aan codecs en filters samen te stellen om het bestand te kunnen afspelen.
  Een dvd speler is een relatief "dom" apparaat en kan dat niet, als je een video dvd er in stopt verwacht het ding mpeg2 bestanden met een specifieke indeling.
  Moderne dvd spelers zijn al wat makkelijker want deze spelen doorgaans een hele reeks aan formaten en coderingen af maar mjpeg is daar doorgaans niet bij….
 • Wat is nu precies de oplossing voor dit probleem?
  Ik zit namelijk met precies hetzelfde.
  Hoe krijg ik een MOV. filmpje op een DVD gebrand?
  Welk programma is hiervoor nodig?
  mvg Corina
 • Hallo,


  Er is niet echt 1 oplossing. er zijn meerdere en dat is maar net welke jij het fijnst vind.

  Je kunt het bestand branden met ConvertXtoDvd. Daarbij krijg je ook meteen een menu en de mogelijkheid voor ondertitels toe te voegen.

  Of renamen en dan branden met nero of een dergelijk brand programma.


  Wat mij betreft zou ik voor convertxtodvd gaan. Dan heb je alles in 1 keer en het programma werkt super.  Groetjes Guido.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.