Vraag & Antwoord

Videobewerking

Welk FREEWARE programma voor .wmv naar .mpeg voor dvd's

Anoniem
dilbert55
10 antwoorden
 • Hoi iedereen,

  Welk FREEWARE programma is geschikt om .wmv bestanden om te zetten naar .mpeg om ze te kunnen afspelen op een normale dvd speler.

  Welke mpeg moet dit dan zijn ?

  Ik heb uiteraard zitten googlen maar kom zoveel programma's tegen die dit moeten kunnen volgens omschrijving, maar ja welke doet nu echt goed zijn werk en zit er geen rotzooi in.

  Na lang zoeken een goed programma gevonden. Niet gratis, wel betaald maar werkt wel perfect.
 • Met SUPER van eRightSoft kun je converteren naar DVD Std. Compliant (VOB), Video Codec MPEGII, Audio Codec AC3/MP2, zie ook
  http://www.computeridee.nl/downloads.jsp?rubriek=1620616&id=1764938
  http://www.computertotaal.nl/web/Artikelpaginas/Download-artikel/SUPER-v2008-audio-en-videoconverter.htm
  http://forum.computeridee.nl/showthread.php?t=49945
  http://forum.computeridee.nl/archive/index.php/t-38469.html

  Je hebt ook FormatFactory, daar heb ik geen ervaring mee http://computertotaal.nl/article/20105/formatfactory-2-20.html
 • http://mediacoder.sourceforge.net/
 • nice die kende ik nog niet Gerben.
  Zelfs ondersteuning voor Cuda/GPU encoding, eens uitproberen.
 • Toch even een vraagje wat hier heel relevant is. Kan een DVD met enkel wmv-bestanden niet zondermeer afspelen op een gewone DVD-recorder?

  Wij zijn momenteel nl. zelf bezig om een diapresentatie samen te stellen. We gebruiken hiervoor Windows Moviemaker omdat dit simpel zondermeer voorhanden is. Het eindresultaat hiervan is een wmv-file en tot nu toe was ik in de veronderstelling (is me ook door anderen met ervaring bevestigd) dat dit afspeelbaar is in een DVD-recorder en niet alleen maar op de PC. Proberen natuurlijk, maar als ik het verknoeien van een DVD-schijfje kan voorkomen ……
 • Ligt eraan wat dat apparaat ondersteunt. Een standaard dvd speler doet alleen mpeg2, maar veel nieuwere apparaten slikken ook wel mpeg4-achtige formaten als wmv/mp4/divx.

  Bijvoorbeeld:http://www20.shopping.com/xPF-Pioneer-DV-420V-K
  Playable File Formats MPEG4 • DivX • MP3 • WMA • JPEG • WMV • AAC
 • Nogmaals bedankt voor jullie reacties.

  Het is mij nooit gelukt om een .wmv bestandje af te spelen in een normale dvd speler.
 • Simply the best for free:

  http://www.xmedia-recode.de/
 • [quote:97ad46b674="hulpdienst"]Nogmaals bedankt voor jullie reacties.

  Het is mij nooit gelukt om een .wmv bestandje af te spelen in een normale dvd speler.[/quote:97ad46b674]

  Mijn elcheapo Philips van de kijkshop voor 5 tientjes doet het mits het niet een al te recente versie wmv is, wm9 gaat nog wel maar de pro versie (VC1-H24) coding doet hij (uiteraard) niet.

  Dvd spelers (wat meer recente apparaten)zijn ook vaak te updaten met nieuwe firmware welke ondersteuning kan geven voor nieuwe videoformaten, dus ff checken op de site van de fabrikant.

  Even voor de volledigheid: als je een video-dvd maakt is het simpel mpeg2 bestanden op een dvd gooien ook niet genoeg.
  De dvd moet aangemaakt worden als een "video-dvd" waarbij op de dvd een complete dvd structuur moet belanden bestaand uit vob-ifo en bub bestanden.
  Een wat uitgebreider brand programma kan dat voor je doen als je het programma maar de gewone mpeg2 bestanden voert, het programma "authored" dan de bestanden tot een dvd structuur (met of zonder menu) en brand ze tot een video-dvd.
 • [quote:e391c47f5a="gerben"]http://mediacoder.sourceforge.net/[/quote:e391c47f5a]Geen programma voor de gemiddelde gebruiker ben ik achter gekomen. Veel moeite gehad om Cuda encoding aan de praat te krijgen. Zeer selectief met type encoder voor video en audio. Als je echter zin hebt om er veel tijd in te steken kan het resultaat (zeker voor HD conversies) erg interessant zijn. Voor simpele conversies naar DVD format zou ik echter een ander programma aanraden, namelijk ConvertXtodvd…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.