Vraag & Antwoord

Videobewerking

meerdere filmpjes samenvoegen

Anoniem
Charles-98
3 antwoorden
 • hallo forumleden,

  Van videobewerking weet ik feitelijk niets omdat ik me daar nooit mee bezig gehouden heb.
  Echter,steeds vaker kom ik op websites filmpjes tegen die kennelijk geknipt zijn in meerdere stukken; er staat nl gewoonlijk een volgnr achter :lol:
  Hoe of met welk prog kan ik daar weer één filmpje van maken? De extensies die ik tegenkom zijn meestal mov, mpg, wmv en avi. Dus de bekende standaard formaten die gebruikt worden.

  Hoop overigens dat het kan met mijn computerconfiguratie :o
 • Als de filmpjes identiek zijn qua codec, bitrate, etc, kun je deze tools gebruiken. En anders zul je toch videobewerkingssoftware moeten gebruiken.

  http://www.divx-digest.com/software/pp_join.html
  http://www.softpedia.com/get/Multimedia/Video/Other-VIDEO-Tools/Camel-s-MPEGJoin.shtml
 • Als het doel alleen naadloos afspelen op de pc is kun je ook je toevlugt zoeken tot het maken van een playlist, de meeste mediaspelers ondersteunen playlist en als het enigszins meezit worden de filmpjes als 1 lange film afgespeeld.

  Playlist maken: open kladblok en zet 1 voor 1 de naam van de video bestanden elk op een aparte regel.

  Dus bv :

  [code:1:f769095005]
  filmpje1.mpg
  filmpje2.mpg

  [/code:1:f769095005]

  enz,enz

  sla het textbestand op en verander de extentie van het bestand van *.txt naar *.M3U, je hebt nu een playlist, als je die opent met een mediaspeler worden 1 voor 1 je bestanden afgespeeld.
  Voorwaarde: de playlist moet in dezelfde map zitten als de videobestanden, als je dat niet wilt moet je de playlist maken met het pad van ieder videobestand ipv alleen maar de naam.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord