Vraag & Antwoord

Videobewerking

Aspect ratio van DVD wijzigen van 4:3 naar 1:1

Anoniem
Torrentus
3 antwoorden
 • Ik heb van iemand een DVD gekregen, gemaakt van eigen digicam opnamen.
  Bij vertoning van die DVD met de VLC mediaspeler wordt het beeld veel te veel horizontaal opgerekt (allemaal breedbekkikkers), met boven en onder zwarte balken. Als Video > Beeldverhouding staat in de VLC player dan automatisch "standaard" aangevinkt.
  Aanvinken van "4:3" brengt geen wijziging in het beeld. Aanvinken van "16:9" resulteert in een nog platter en nog vertekender beeld.
  Aanvinken van "1:1" geeft het juiste beeld, met niet alleen boven en onder maar ook links en rechts zwarte balken.
  Ik heb gehoord dat het mogelijk moet zijn om met IFOEdit de aspect ratio van een DVD te wijzigen, maar ik weet niet wat ik in dit mij vreemd voorkomende geval precies zou moeten doen om de juiste beeldverhouding te bewerkstelligen voordat ik de gewijzigde DVD opnieuw kan branden.
  Kan iemand mij daarin svp adviseren/helpen?
  Bij voorbaat dank!
 • probeer dit maar eens
 • Dat artikel had ik ook al gevonden, maar daaruit wordt dus ook duidelijk dat IFOEdit met name de opties 4:3 en 16:9 toont. Geen van beide zijn voor mij denk ik relevant, zoals ik al schreef. Ik moet blijkbaar de huidige ratio wijzigen in een ratio die VLC als 1:1 aanduidt. Wat dat precies betekent, en hoe ik daar iets mee kan doen in IFOEdit, dat is voor mij de vraag …

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.