Vraag & Antwoord

Videobewerking

AVCHD edit en afspeel PC

Anoniem
Jaap H
3 antwoorden
 • Beste C!Ters,

  Een vriend van me heeft onlangs een nieuwe AVCHD camera van Canon gekocht, hij heeft een vrij oude PC vertelde hij mij. Omdat ik weet dat AVCHD redelijk zwaar is met monteren en afspelen raad ik hem aan een nieuwe PC te kopen. Hij zelf wil zijn eigen PC laten upgraden maar dat lijkt mij niet zo'n goed idee omdat hij uiteindelijk ongeveer even duur uit zal zijn (naar mijn mening).

  Hij stelt geen hoge eisen maar moet wel goed de films kunnen bewerken en afspelen etc. Kan een van jullie een PC samenstellen voor een niet al te hoge prijs die aan de eisen voldoet of weet een van jullie een goede PC die hieraan voldoet?

  Bij voorbaat dank.
 • Hmmm…ik zou hem aanraden om niet voor een dubbeltje op de eerste rang te willen zitten, zie bijv. http://computeridee.nl/faqman_antwoord.jsp?faqid=206985
 • Dat hangt ook van het te gebruiken programma af.
  Sommige programma's doen goed andere hebeen er meer moeite mee.
  ik heb zelf vorige jaar een Acer M7720 gekocht en die heeft er absoluut geen moeite mee. Zowel met Pinnacle als Adobe premiere pro gaat het prima. de videokaart is licht voor gaming maar prima voor monteren. Uiteraard wordt deze PC niet meer gemaakt maar er zal een opvolger zijn.

  specs:
  Aspire M7720


  Legitieme Windows 7® Home Premium , Intel® Core™ i7 processor i7-920, 6GB DDR3 RAM (Triple Channel), 2000GB eco drives (2x 1TB), Swap cage 2x HDD, Blu-ray Combo/DVD-RW Dual Layer, ATI Radeon™ HD4850 1GB DVI VGA HD, WiFi b/g/n, card reader, FireWire, 1Gb LAN, incl. USB US Int. keyboard & optical mouse

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.