Vraag & Antwoord

Videobewerking

HD video met hoofdstukken op Popcorn hour

Anoniem
boshond
2 antwoorden
  • Met SD video's kan ik m.b.v. Adobe Premiere Pro CS4 en Encore CS4 makkelijk films afmonteren met hoofdstukken en een menu, die ik dan op mijn Popcorn hour A110 prima kan afspelen. Nu heb ik een HD camera waarmee ik uiteindelijk via APP een mp4 file kan maken en die op mij popcorn kan afspelen maar ik heb dan geen menu's en geen hoofdstukken. De PCH A110 kan geen blue ray aan dus moet ik een andere manier vinden om mijn HD films toch op z'n minst met hoofdstukken te kunnen afspelen (menu's vind ik iets minder belangrijk). Weet iemand welk formaat ik dan naar toe zou moeten gaan? En hoe krijg is die hoofdstukken erin? Of is er een mogelijkheid om, als ik de film via Encore in blue-ray omzet, het eindprodukt in naar ander formaat te converteren zodat ik op mijn PCH op z'n minst een HD film met hoofdstukken kan zetten?
  • Ik heb zelfs slechts een fotocam die in avchd kan filmen en dan ook nog "maar" 720P dat is dus avchd-lite, mijn kennis van dit alles is dus beperkt en grotendeels van lezen en niet van doen.

    De enige "officiele" weg die er is voor zelf hd films maken is het avchd formaat op een bluray disc of avchd in bluraydisc container op een sd kaart oid.

    Daar kan je popcorn niet mee omgaan zeg je dus dan blijft er de MKV container over die , voor zover ik weet, iig indeling in hoofdstukken ed kan weergeven, ik dacht dat ook menus ed in het formaat ondersteund worden maar weet dat niet zeker.
    Voor zover ik altijd heb begrepen kun je met de mkv container zo'n beetje alles wat ook met een dvd kan, menus,hoofdstukken,ondertitels enz enz.

    kijk eens hier: http://www.videohelp.com/forum/archive/create-chapter-file-for-mkv-video-t363094.html

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.