Vraag & Antwoord

Videobewerking

Geluid opnemen vanaf mengpaneel

Anoniem
rwilligen
7 antwoorden
 • Ik ben in het bezit van een 2 Canon XM2 camcorders en neem nogal veel live-opnames op van o.a. operettes, koren etc.
  De XM2 kan niet rechtstreeks worden aangesloten op de audio-uitgang van een (professioneel) mengpaneel.
  Toch wil ik graag over het originele geluid beschikken.
  Wie weet een mogelijkheid om het geluid op te nemen vanaf het mengpaneel en dit daarna te importeren in de pc, zodat ik het later kan monteren onder de beelden?
  Alvast bedankt.
  Lukas
 • Bij de specs staat
  http://www.canon.nl/for_home/product_finder/camcorders/digital/xm2/index.aspx?specs=1
  [quote:905bb9ed15]Aansluitingen
  [b:905bb9ed15]Hoofdtelefoon Ja [/b:905bb9ed15] [/quote:905bb9ed15]
  Das ook een uitgang….
  Bij elke fatsoenlijke elektronicazaak kun je wel verloopstekkers/snoeren kopen om op je mengpaneel aan te sluiten. Neem camera en eventueel mengpaneel mee…..
 • Ehm, hij wil het denk ik juist precies andersom, volgens mij wil hij het master signaal van een mengpaneel gebruiken om te dubben bij zijn video opname( het geluid van het mengpaneel moet onder de video opname komen), toch?

  De XM2 heeft toch een analoge audio ingang?
  Wat is dan het probleem?
  Je zult een verloopje moeten vinden/maken van de mengpaneel uitgang naar de analoge audio ingang van de xm2, moet toch niet zo'n probleem zijn volgens mij….
 • Hij schrijft toch echt….dat dit pas later gebeurt… anders is het wel erg krom geformuleerd… en is het voor meerdere interpretaties open….
  [quote:e54a4ca2b9="LukasAalders"].
  Wie weet een mogelijkheid om het geluid op te nemen vanaf het mengpaneel en dit daarna te importeren in de pc, zodat ik het [b:e54a4ca2b9]later[/b:e54a4ca2b9] kan monteren onder de beelden?
  Lukas[/quote:e54a4ca2b9]
 • [quote:1aa890f2d5="LukasAalders"]
  De XM2 kan niet rechtstreeks worden aangesloten op de audio-uitgang van een (professioneel) mengpaneel.[/quote:1aa890f2d5]

  Dat is,in eerste instantie zijn probleem en ik ga daar op verder, ik ga er van uit dat er in zijn ogen een technische beperking is om de xm2 te koppelen aan de uitgang van het mengpaneel want hij heeft de beschikking over
  a: een XM2 en
  b: een uitgang van het mengpaneel

  Want daarna schrijft hij: "
 • [quote:f0c301eb54="rwilligen"][quote:f0c301eb54="LukasAalders"]
  De XM2 kan niet rechtstreeks worden aangesloten op de audio-uitgang van een (professioneel) mengpaneel.[/quote:f0c301eb54]

  Dat is,in eerste instantie zijn probleem en ik ga daar op verder, ik ga er van uit dat er in zijn ogen een technische beperking is om de xm2 te koppelen aan de uitgang van het mengpaneel want hij heeft de beschikking over
  a: een XM2 en
  b: een uitgang van het mengpaneel

  Want daarna schrijft hij: "
 • [quote:c0efad5d53="LukasAalders"]Als ik de microfooningang zonder meer kan aansluiten op het mengpaneel ben ik uit de brand. Dan is het alleen maar een kwestie van een kabeltje. [/quote:c0efad5d53]Het [b:c0efad5d53]uitgangsniveau van het signaal[/b:c0efad5d53] van het mengpaneel moet wel ingesteld kunnen worden. Standaard zit dat op 0.775Volt terwijl voor de ingang v/h microfoonsignaal vermoedelijk maar een paar milivolt nodig is. Maw het uitgangssignaal moet verzwakt worden anders wordt het overstuurd..
  Kijk de specs v/h mengpaneel vooraf…er op na en probeer van Canon de ingangsgevoeligheid v/d microfooningang te krijgen. De microfooningang vindt het vast niet leuk als je daar 0.775 V op zet….

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord