Vraag & Antwoord

Videobewerking

IPhone video's spelen niet in Windows diavoorstelling

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Hallo,

  Is het iemand gelukt iPhone video's af te spelen in een diavoorstelling van Windows Live Photo Gallery? (OK, koop een Mac, maar om allerlei redenen wil ik perse deze Windows functie gebruiken).

  Ik kan in Windows7 wel losse MOV's afspelen, met WMP en zelfs ook vanuit Photo Gallery, maar als je een diavoorstelling start (niet in Classic modus, want dan speelt hij sowieso geen video), dan slaat hij de .MOV bestanden domweg over. Heel vreemd! AVI's, MP4 's en andere formaten gaan namelijk wel goed.

  Jammer, want het is heel leuk als een diavoorstelling behalve foto's ook (korte) video'tjes afspeelt. Photo Gallery kan dat, zonder extra edit of exportwerk, gewoon direct draaien. Maar met .MOV's dus niet…. :cry:

  De .MOV files van mijn Canon Ixus 980IS hebben hetzelfde probleem. Ik heb allerlei codepacks geinstalleerd (K-lite, Windows 7 codepack, QT alternative). Ook de .MOV's renamen naar .MP4 geprobeerd. Helpt allemaal niks.

  Alle tips welkom, bedankt!

  Egbert Bouman
 • Mov's blijven lastig, je voorkomt een hoop ellende door ze meteen om te zetten naar wat anders zoals een avi.
  Dat kan gratis met bv Pazera mov2avi , http://www.pazera-software.com/products/mov-to-avi-converter/
  Let op, je moet de blauwe knop "download" hebben, de rode knop is reclame.tis gratis he dus dan staat er wat reclame op de site, de software is reclame vrij en werkt miz eenvoudig en goed.
 • OK, dank je voor de tip. Maar raak je door te converteren niet al je metadata kwijt? (datum gemaakt, etc.)?

  [quote:59a7fcbf06="rwilligen"]Mov's blijven lastig, je voorkomt een hoop ellende door ze meteen om te zetten naar wat anders zoals een avi.
  Dat kan gratis met bv Pazera mov2avi , http://www.pazera-software.com/products/mov-to-avi-converter/
  Let op, je moet de blauwe knop "download" hebben, de rode knop is reclame.tis gratis he dus dan staat er wat reclame op de site, de software is reclame vrij en werkt miz eenvoudig en goed.[/quote:59a7fcbf06]
 • Ja, dat is zo.
  Je zou ook je originele bestand niet moeten weggooien, wellicht vind je later wel een methode om eea te laten lukken alhoewel dit lastig zal blijven, Microsoft en apple zijn concurrenten en de ondersteuning van formaten van de een bij de ander is nooit goed geweest en zal dat denk ik ook nooit worden.

  Iets met mov doen op een windows machine blijft een drama.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.