Vraag & Antwoord

Videobewerking

Foto's toevoegen in Premiere CS5

Anoniem
boshond
2 antwoorden
 • In mijn video's zet ik vaak een paar foto's achter elkaar. M'n fotocameraatje maakt foto's in een pixelgrootte van 3648x2736. Die foto's kan ik direct in m'n (HD) film inbouwen maar dan moet ik elke foto telkens met ca. 40% verkleinen. Ik zie dan keurig twee zwarte balken aan de zijkant. Makkelijker is om ze in PhotoShop (CS5) batchgewijs te verkleinen tot 1440x1080. Dan kan ik ze op m'n tijdlijn zetten zonder te hoeven verkleinen. Het vreemde is echter dat als ik dat doe en ik zet ze op de tijdlijn dan worden de foto's uitgerekt in de breedte dus zonder zwarte balken links en rechts. Dat is niet de bedoeling. Als ik in Premiere nu naar de eigenschappen van de originele foto (3648x2736) kijk, dan staat de Pixel Aspect Ratio op 1.0. Bij de verkleinde foto staat die op 1.3333. In Photoshop wordt de foto echter in de juiste verhouding weergegeven. Hoe kan ik die pixel aspect ratio op 1.0 krijgen?
 • http://nl.lmgtfy.com/?q=photo+aspect+ratio+in+premiere

  eerste link, vanuit daar klikte ik verder:

  CS3:

  You may occasionally encounter a distorted clip if Adobe Premiere Pro interprets pixel aspect ratio incorrectly. You can correct the distortion of an individual clip by manually specifying the source clip’s pixel aspect ratio in the Interpret Footage dialog box.
  bron: http://livedocs.adobe.com/en_US/PremierePro/3.0/help.html?content=WSAB9F51A7-8D3F-40db-A512-F1948EC207B3.html

  CS4:

  Correct individual aspect ratio misinterpretations

  1. Select the still image in the Project panel.
  2. Choose File > Interpret Footage.
  3. Select an option in the Pixel Aspect Ratio section, and click OK.
  4. Select one of the following:

  Use Pixel Aspect Ratio From File
  Uses the original aspect ratio saved with the still image.

  Conform To
  Lets you choose from a list of standard aspect ratios.
  Note: When using Photoshop to generate images for use in video projects, it’s best to use the Photoshop preset named for the video format you’ll use. Using the preset ensures that your images are generated with the correct aspect ratio.Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.