Vraag & Antwoord

Videobewerking

Compressie toevoegen in Virtual Dub

Anoniem
djokkel
5 antwoorden
 • Hallo,

  Ik probeer wat oude videobanden digitaal te maken via het programma Virtual Dub. Op zich lukt dat prima maar het probleem waar ik tegen aanloop is dat de bestandsgrootte te snel oploopt. Als ik bij de compressieopties kijk staan er geen andere keuzes dan (no compression)…

  Hoe kan ik hier zelf compressiemethoden toevoegen?

  Ik draai windows 7 64 bit.
 • Het is vrij gebruikelijk dat je eerst ongecompromeerd de video capturet, en pas later de video converteert naar een meer handzaam formaat, met bijvoorbeeld een xvid codec. Als je dat instelt op 1Mbps voor video en 128kbps voor mp3 audio, krijg je iha een zeer acceptabel resultaat. Het opnemen van ongecomprimeerde video eist echter tot die tijd wel flink wat schijfruimte.

  Het is wel mogelijk op direct bij het capturen te comprimeren, maar dan heb je een aardig risico op framedrops, als je pc het even niet kan bijbenen.
 • Ah, dank je. Ik ben nog vrij nieuw op dit gebied vandaar ;)

  Ik ben nu begonnen met het capturen en wilde het eerste testbestandje coverteren. Maar krijg de foutmelding: Couldnt find compressor for format 'HCW2' (unknown).

  Hoe kan ik de juiste (bijvoorbeeld xid) codec gebruiken in VD?
 • Als je een xvid codec op je computer hebt staan, kun je deze ook in virtualdub gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld koepi's xvid codec installeren, maar ook een codec pack als cccp of k-lite.
 • vergeet niet dat je codecs wel 64 bit moeten zijn, xvid is dat wel sinds versie 1.1 oid maar bv de HUFFyuv codec (verliesvrije capture codec) is dat niet, daar is een speciale 64 bits versie van in omloop.

  Het zelfde geld voor de codec packs, van de klite pack is iig een 64 bits versie.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.