Vraag & Antwoord

Videobewerking

Video - RF probleem

Anoniem
perloc
3 antwoorden
 • Ik woon in Zuiderlijk Afrika (Mozambique om exact te zijn) en per 1 februari is er geen BVN (Beste van Vlaanderen en Nederland) te zien op mijn digitale satellite decoder (ad 1.). Einde kontrakt.
  Tot 1 ferbuari kan ik alle kanalen op een 2de TV ontvangen zien. Maar dat is afgelopen per 1 februari.
  Daarom heb ik een schotel + receiver (ad 2.) laten installeren die op een andere satellite is gericht die via de receiver video kanalen decodeert waaronder het BVN kanaal. Dus ik heb nu twee schotels. De s-video + audio uitgang kan ik wel op TV1 aansluiten maar niet zien op TV2, want die TV staat op de slaapkamer. De twee TV’s (en eventueel nóg een TV3) staan allen op dat RF signaal. De kanaal-keuze is alleen te doen op de decoder bij TV1

  Nu heb ik de volgende vragen:
  1. Op een van de LNB’s zitten 2 HF pluggen. Is er een bedoeld voor doorlussen?

  2 Zo ja, kan ik dan beide Satellite LNB’s mengen en de uitgang b.v. eerst op de decoder (ad 1.) aansluiten en dan doorlussen naar de receiver (AD 2.)? Beiden, decoder en receiver, hebben een in- en uitgang voor doorlus werk.

  3. Een splitter (1 ingang – 2 uitgangen) split dus een LNB signaal maar werkt dat ook omgekeerd, samenvoegen van 2 LNB signalen? (ik heb een splitter) Of is er soort “merger” (2 ingangen – 1 uitgang) te koop? (Heb ik niet)

  4. Als dat allemaal niet werkt, zijn er mengpaneeltjes te krijgen voor 1 (of meer) RF signaal ingang(en) die ook een ingang heeft voor een s-video + audio omzetting naar een RF (TV ingang) signaal en de zaak mengt?

  5. Zo nee, is er dan een enkele S-video + audio ingang kastje met een RF uitgang. Moet wel een kanaal keuze instellingsmogelijkheid hebben. Dan kan ik de twee RF signalen, met een “merger” mengen en op het netwerk zetten.

  Ik zei nog andere mogelijkheden maar eerst deze maar een checken.

  MVG perloc
 • Zit er geen handleiding/installatievoorschrift bij?
  Post een link dan kan iemand meelezen die dat wil….
 • Dit is een kwestie van schotel, kabel en receiver installatie en dit soort exeptie's staan er niet in. Voor de receiver is er een manual en daar staat het zeker niet in. De installateur zou dat moeten weten, maar het gaat hier niet allemaal zo netjes als in Nederland. Ik zou dit zelf willen oplossen.
  perloc

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.