Vraag & Antwoord

Videobewerking

firewire niet aan te sluiten op een laptop

Anoniem
Mericya
2 antwoorden
  • Ik heb PCMCIA firewire kaart gekocht om met Nero mijn video bestanden op te halen van mijn videorecorder, maar hij geeft aan dat er geen geldig apparaat is aangesloten. De poort werkt behoren volgens windows, maar ik kan hem laten herkennen. Heeft iemand een idee?
    Laptop toshiba satellite (2006)
  • Een video recorder( merk en type?) aansluiten mbv firewire aan een pc wil wel vaker mislukken aangezien bij de meeste video recorders de firewire poort alleen bedoeld is om video mee te importeren in de recorder, je kunt er dus bv een camcorder op aan sluiten en dan de video van camcorder naar videorecorder sturen.
    Dat heeft niets te maken met "niet mogelijk" want uiteraard kan een firewire poort twee kanten op werken maar is een keuze van de fabrikant, mijn vermoeden is dat deze mogelijkheid doorgaans word geblokkeerd onder druk van de media industrie om ongewenst kopieren tegen te gaan.

    Om terug te gaan naar de basis wat iig altijd zou moten werken is moviemaker, als het daar niet mee lukt om dv-avi(let op; DV-avi moet je zelf expliciet kiezen in de opties van MM) te importeren dan geef ik je weinig kans….

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.