Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Videobewerking

HD Videobewerking

Anoniem
None
6 antwoorden
  • Hallo allemaal

    Ik heb een probleem met het afspelen van mijn HD filmpjes nadat ik ze zelf heb gemaakt in Pinnacle Studio 12.

    Ik heb een nieuwe xps laptop van Dell. Specificaties van mijn laptop zijn:

    17¨ HD+WLED LT beeldscherm
    I7 processor Q740 1,73 Ghz
    Geforce GT 445 3GB
    4 GB geheugen
    Windows 7 - 64 bit

    Ik doe veel video bewerken en omdat ik regelmatig op veel plaatsen kom waar ik dit wil doen heb ik specifiek voor deze laptop gekozen. Daar was deze ook voor gebouwd. Ik gebruik een Sony HC5 camera om alles in HD te filmen. Deze beelden zijn 1440 x 1080 als ik ze als m2t bestand op mijn computer exporteer.

    Nadat ik klaar met met monteren via Pinnacle wil ik deze film af monteren in HD 1920 x 1080, dit probleem doet zich overgens ook voor in alle andere resolutie mogelijkheden. Nadat alles klaar is en ik wil de video bekijken via WMP dan verschijnen er regelmatig blokjes in de video. Dit probleem speelt zich echter alleen af op mijn laptop en niet op alle andere pc's waar ik de filmpjes op afspeel. Deze beschikken zich niet over HD mogelijkheden. Ook op een HD tv speelt hij de video ook goed af.

    De dingen die ik zelf en Dell al hebben geprobeerd zijn:

    - Codec packs geinstalleerd
    - VLC player gedownload (blokjes wel weg maar veel lagere kwaliteit)
    - Met windows movie maker gemaakt, ook veel slechtere kwaliteit
    - Dell heeft gekeken of het aan Windows 7 lag dus opnieuw geinstalleerd
    - Vandaag nieuw moederbord geplaats met betere grafisch chip

    Dell is wel nog bezig met het proberen op te lossen van dit probleem. Maar misschien kom ik via andere bronnen wat sneller tot de oplossing.

    Kan er iemand mij misschien helpen ?
  • De video zelf is dus klaarblijkelijk goed, het lijkt er op alsof er haperingen zijn in de data aanvoer.
    Blokjes in video wijzen doorgaans op een te lage data doorvoer of haperingen in de doorvoer.
    Dat kan komen door software die in de achtergrond staat te draaien en regelmatig een aanslag doet op het systeem, virusscanners zijn traditioneel dergelijke lastpakken die allerhande narigheid kunnen veroorzaken doordat ieder bestand wat word gelezen eerst door de scanner gaat.
    Tijdelijk HELEMAAL uitzetten is een korte test, lees de manual van je scanner hoe je dat moet doen, simpelweg rechtsklikken op het icoon en "disable" kiezen is vaak niet voldoende omdat de scanner dan nog steeds actief is in de achtergrond.
    Als je CTRL+ALT+DEL doet wil je in taakbeheer helemaal geen actief proces meer zien dat verwant is aan de scanner.
    En als je dan toch in taakbeheer zit: kijk wat er allemaal nog meer in de achtergrond draait en zet alles wat je niet nodig hebt uit.
    Als je twijfelt over wt wel en niet uit kunt kun je evt wel hier een lijstje posten, ik kan vrij redelijk inschatten wat een nodig proces is en wat niet.
    Een beter inzicht erin kun je ook krijgen met de gratis tool Proces explorer van www.sysinternals.com , het is een soort uitgebreid taakbeheer, de handigheid er van is dat achter elk proces de fabrikant naam staat, bijna alles van Microsoft kan aan blijven staan, al het andere moet/kan uit.

    Ik kan het me van een moderne laptop niet voorstellen maar traditioneel is de harde schijf in een laptop een ondergeschoven kindje.

    Sowiezo zijn de grotere schijven meestal 5200 toeren of zelfs 4300 toeren en dus traag.
    Als de schijf gedefragmenteerd raakt word dat nog erger dus: begin eens met defragmenteren.
    Niet geholpen: als je een externe usb-v2 hd hebt; zet de video data daarop en probeer het zo eens, let wel op dat de hd usb2 moet zijn en de poort van je laptop ook usb2, soms zijn niet alle poorten usb2 maar is bv poort 1 en 2=usb1 en poort 3=usb2.
    Als j een usb2 hd aansluit op een usb1 poort geeft windows daar ook een melding van "dit apparaat kan sneller werken"

    Je kunt hetzelfde ook uitproberen met een usb stick of wellicht een SD-kaartje en kaart lezer, uiteraard zullen die ook usb2 moeten zijn.

    Ander probeersel: je hebt 4 GB ram dus daar kun je wel wat van missen want voor het afspelen van een video heb je aan 1 GB meer dan genoeg.
    Mbv Ramdisk software kun je in je ram geheugen een virtuele harde schijf aanmaken.
    Uiteraard is het maximum van deze vrituele harddisk je ram geheugen minus datgene wat windows en software nodig heeft om goed te kunnen draaien, ik zou zeggen dat je een ramdisk van 2 GB wel moet kunnen maken.
    Je krijgt dan dus een virtuele harde schijf erbij met een grote die je zelf kunt opgeven en alles wat je op die "harde schijf" zet blijft daarin staan totdat je windows herstart.


    [size=18:98ae0f748e]
  • Oke dat ga ik eens proberen, maar hoe komt het dat als het filmpje op mijn externe hardeschijf staat wel overal op een andere pc doet vanaf die schijf.

    Ik heb het vandaag nog eens geprobeerd bij een kameraad en die heeft een zware pc die ook alles in hd goed afspeelt en daar speelt hij dus wel goed op.

    De rest ga ik dan maar eens proberen. Mochten er nog meer oplossingen zijn graag !

    P.s. even de snbelheid van de hardeschijven gezocht op de site zouden minimaal 7200 toeren moeten zijn
  • Heb je de externe schijf al aan je laptop gehad en heb je dan ook blokjes?
  • Ja filmpje doet het op externe en op vaste schijf niet goed. Zojuist ook met RAMdisk geprobeerd probleem is er nog steeds, maar wel wat minder.
  • Het probleekm bevindt zich in de codec van Windows Media Player. Ik heb naar Pinnacle gebeld en voor de MPEG-2 bestanden heb je een H.264 codec nodig.

    Nou heb ik DivX player en codec geinstalleerd en daar is het probleem mee opgelost. Alleen in WMP blijft hij het nog slecht in afspelen. Daar zit op de 1 of andere manier geen H,264 codec ingeinstalleerd.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.