Vraag & Antwoord

Videobewerking

HD film van JVC camera uploaden naar Win. Mov. Maker

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Wij hebben een JVC camcorder Full HD.
  Type GZ-HM445BE
  Maar we krijgen de beelden niet goed in windows movie maker.
  Hij kan de camera niet vinden?
  Wie weet een oplossing?
 • @ Peter79,

  1] Mogelijk werkt deze oplossing voor je : met behulp van DVD Shrink
  [gratis applicatie: www.downloadplaats.nl ].

  Een zeer duidelijk handleiding is te vinden op www.extradvd.nl

  De beelden eerst naar de pc kopieëren / overbrengen.
  Daarna bewerken met DVD Shrink.
  DVD Shrink maakt van de beelden een VTS_01_1 bestand, of meerdere afhankelijk van hoe groot de beelden / de opname is.

  2] Daarna zal Windows Live Movie Maker wel herkennen, of betere beelden leveren.

  groet, mericya
 • Dan hou je geen HD kwailiteit meer over, maar enkel DVD, wat gezien de compressie die je camera al toepast niet veel meer zal voorstellen.
  Daarbij is het zeer de vraag of het oude en al in tijden niet meer bijgewerkte DVD Schrink ook maar met enig HD beeld overweg kan.
  Daarbij is Movie maker niet aangewezen voor deze klus, je zal een degelijk HD Videobewerkings dienen aan te schaffen om een mooi resultaat te bekomen.
  BV:
  http://www.corel.com/servlet/Satellite/us/en/Product/1175714228541#tabview=tab0

  Hoezo oude meuk: http://www.videohelp.com/tools/DVD_Shrink

  Daarbij hoe zal je de beelden van je camera overbrengen, als hij niet herkend wordt, dat kan wel met een HD Videobewerker van de laatste lichting.
 • deze is free voor prive gebruik

  http://www.nchsoftware.com/videopad/index.html?gclid=CLv98OzsiqgCFZZE3godgSPOBg

  [edit - 19:03 u.]
  en de mee geleverde software ?
  http://www.pixela.co.jp/oem/jvc/mediabrowser/e/

  groet, mericya
 • Hoe heb je de camera aan de pc aangesloten? via usb?

  Als de camera opneemt op SD kaartjes: ik weet niet zeker of het ook geld voor dit model/type maar vaak is de usb aansluiting een soort veredelde kaartlezer zodat je het sd kaartje kunt uitlezen op de pc alsof het een externe harde schijf is.
  Het idee in dat geval is dat je de camera aansluit, windows verkenner opent en naar de desbetreffende schijf letter navigeert en vervolgens de video bestanden van het sd kaartje naar je harde schijf kopiert.
  Alternatief kun je dus ook het sd kaartje in een kaartlezer stoppen en dezelfde actie uitvoeren.
  Meestal is er voor dit soort zaken software bij de camcorder bijgeleverd die het allemaal makkelijker maakt en niet onbelangrijk; dit soort AVCHD cameras maakt opnames in het AVCHD formaat en voor het opslaan/bewerken/verwerken heb je AVCHD geschikte software nodig en dus is doorgaans van dat soort software (in een eenvoudige uitvoering met meestal wat beperkte mogelijkheden) bijgeleverd

  [edit] maar even de manual opgezocht en gelezen, zo moeilijk is dat toch niet? , zeker als je hem bij de camera geleverd krijgt…
  Japanse audio/video apparatuur kan vaak enorm veel en heeft ook vaak , zelfs bij de meest simpele modellen, onwaarschijnlijk veel mogelijkheden maar om daar gebruik van te maken is het een vereiste dat je de manual er bij pakt.
  Fabrieken spenderen doorgaans miljoenen aan het maken van deze manuals om ze zo eenvoudig,helder en gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en meestal zijn deze manuals dan ook een soort van korte cursus.
  Het verschil op een forum als dit tussen de "beginners" die vragen stellen en de "expert" die de vragen beantwoord is dan ook meestal dat de "expert" diegene zijn die de manual lezen, nagenoeg ALLE kennis die ik bezit komt uit manuals….

  http://manual2.jvc.co.jp/c1b/lyt2268-032du/index.html ,je kunt hem opslaan (vanaf blz 70 gaat het loos,) of online er mee werken en heeft dan interactieve video die eea laten zien.

  Zoals ik dus al had vermoed en gezegd maar zelfs nog met een zeer gebruiksvriendelijke twist aangezien de bijgeleverde software Everio Mediabrowser3 (kennelijk) IN de camera aanwezig is en dus word geïnstalleerd op de pc vanuit de camera:

  Installeren: http://manual2.jvc.co.jp/c1b/lyt2268-032du/NBGJSYixmlpjcu.html#3730MLhbhlntpj

  video kopieren naar de pc: http://manual2.jvc.co.jp/c1b/lyt2268-032du/NBGJSYwjqczohi.html#3730MLgjgnytss

  Bestanden op de pc sorteren: http://manual2.jvc.co.jp/c1b/lyt2268-032du/NBGJSYdixgwpwc.html#3730MLpkdsewpg

  Bestanden omvormen tot een dvd/bluray disc: http://manual2.jvc.co.jp/c1b/lyt2268-032du/NBGJSYcllzwhel.html#3730MLddkemkwn

  Controleer ook de minimale systeem eisen, avchd video bewerken/bekijken ed op de pc is nogal zwaar, een potente pc is een vereiste: http://manual2.jvc.co.jp/c1b/lyt2268-032du/NBGJSYurbncjdk.html#3730MLrpjccbfj
  Als je pc niet sterk genoeg is kun je bij het afspelen schokkerige weergave verwachten en bij het bewerken van de video kan de bewerk tijd fors oplopen, de bestanden die je dan maakt zijn echter wel goed en evt gebrand op een dvd/bluray zullen deze goed af spelen in een dvd/bluray speler op een tv.

  Je andere topic: http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?p=1450869&highlight=#1450869 had je dan ook zeer waarschijnlijk zelf kunnen beantwoorden.
  Het probleem daarmee is ook dat de everio software niet kan multithreaden oftewel gebruik maken van meerdere cores of hyperthreading van de cpu, derhalve word er dus maar 1 core of thread gebruikt en staat de andere niets te doen.
  Dit is een vrij gangbare situatie, multicore pc's zijn voor eenvoudige (goedkope) video kijken en bewerken hopeloos aangezien eenvoudige/goedkope software vaak maar 1 core gebruikt, alleen de betere/duurdere software is multicore geschikt.
  Een dualcore op 1.6 Ghz is dus niet hetzelfde als een singlecore op 3.2 Ghz met videozaken, mijn ervaring tot nu toe is dat je voor videobewerken meestal het beste af bent met een gewone ouderwetse pentium 4 op > 3 Ghz, bij videobewerken tellen de Ghz en (meestal) niet het aantal cores, voor wat betreft videobewerken is de situatie op de pc markt dus eigenlijk slechter geworden aangezien je 5 jaar geleden in ALDI pc een 3 Ghz pentium kreeg terwijl een instap model nu een 1,6 Ghz dualcore is waar je dus met videobewerken en kijken niet veel aan hebt.
  Jouw laptop is een 1,6 Ghz dualcore en is daarmee dus 1 Ghz te langzaam voor videomontage en kijken volgens de minimale systeemvoorwaarden.

  Afspelen met een te langzame pc kan verbeteren met het installeren van een specifieke AVCHD codec als de Core-codec maar die is niet gratis.
  Afspelen kan ook aanzienlijk verbeteren door de videokaart in te zetten bij het decoderen van het beeld, zowel ATI als Nvidia hebben modellen die dat kunnen maar daar moet wel aanvullende software van ATI of Nvidia voor worden geinstalleerd, op het videokaarten forum kunnen ze je daar alles over vertellen alhoewel ik de kans klein acht dat dit voor jouw toepasbaar is aangezien videokaarten in een laptop dat truukje meestal niet kunnen uitvoeren.


  Wellicht ten overvoede: moviemaker kan niets met deze camera en zeer waarschijnlijk ook niet veel met de bestanden die uit de camera komen…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.