Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Videobewerking

Camcorder op laptop aansluiten

rwilligen
8 antwoorden
 • ik heb een miniDV camcorder (Pana NV-GS90) en deze werkte op mijn oude laptop via firewire. Nu nieuwe laptop, en deze heeft geen firewire (komt bijna niet meer voor!). Winkel adviseerde uitbreidingskaartje te kopen, maar nu blijkt er geen uitbreidingsslot op te zitten.

  Camcorder heeft ook USB aansluiting en camera wordt door Win7 herkend. Echter software (moviemaker en Magix) vinden de camcorder niet.

  Ik weet dat deze vraag al vele malen gesteld is, maar wie weet een oplossing?

  Hoe werken trouwens de huidige camcorders i.s.m. een moderne laptop??
 • Als de camera wordt herkend kun je de bestanden (mov, avi of mpeg) toch verplaatsen naar je hd en daarna laten inlezen door je bewerkingsprogramma?
 • [quote:a547117a04="Frits Raaf"]Als de camera wordt herkend kun je de bestanden (mov, avi of mpeg) toch verplaatsen naar je hd en daarna laten inlezen door je bewerkingsprogramma?[/quote:a547117a04]
  Helaas werkt de usb functie van dergelijke camera's (ik heb een vergelijkbare) vooral bij een webcam functie of het oversluisen van bestanden/fotos. Ik heb wel eens geprobeerd de videos via usb te importeren maar dat ging niet.

  Bestaat er geen firewire naar usb verloop of iets dergelijks?
 • Er bestaat geen "verloopje" van usb naar firewire, als je er 1 vind; niet gebruiken, je blaast je usb of firewire poort op.
  Het zijn 2 verschillende technieken die niet direct gekoppelt kunnen worden.

  De enige optie is de video importeren vanaf de analoge uitgang(rood+wit+gele tulp plug) van de camcorder mbv een digitaliseer apparaatje, een video capture device ook wel een videograbber genoemd.
  Om de volle kwaliteit binnen te halen moet dat apparaatje USB2 zijn en uitewraard moet je laptop ook een usb2 poort hebben, als je laptop dat niet heeft val je terug naar usb1 en dat gaat wel maar levert beperkte kwaliteit.
 • [quote:0eb225e913="vuurtoren"][quote:0eb225e913="Frits Raaf"]Als de camera wordt herkend kun je de bestanden (mov, avi of mpeg) toch verplaatsen naar je hd en daarna laten inlezen door je bewerkingsprogramma?[/quote:0eb225e913]
  ?[/quote:0eb225e913]

  Mini DV is tape hoe wil je een tape naar je narde schijf slepen?
 • Die Firewire-uitbreidingskaarten zijn PCI-kaarten. Heb je werkelijk geen onbezet PCI-slot meer op je moederbord?

  Op je DV-tapes staan geen bestanden die je als zodanig op PC kunt overzetten, zoals mpeg-bestanden en dergelijke.
  De tape moet gewoon afgespeeld worden terwijl de camera aan PC verbonden is, middels firewire danwel composite-kabel (geel
  ood/wit).
  Zodoende duurt het overzetten van een opname net zo lang als de opname zelf duurt.

  Over tegenwoordige systemen; je hebt ze met harde schijf, SDHC-kaartje, of directe registratie op DVD. Dat laatste zou ik maar vergeten. Die eerste twee ook gecombineerd in hybride camcorders.
  Zowel vanaf harde schijf als vanaf SDHC-kaartje kun je met de meegeleverde kabels de files overzetten op PC. Kaartje kun je natuurlijk ook uitnemen en in cardreader steken.
  Panasonic levert daartoe het programma HDWriter mee. Hoewel niet erg snel en gebruiksvriendelijk werkt het goed.
 • ?????????

  Sorry hoor, maar dit topic begint epische vormen kwa domheid aan te nemen.

  TS schrijft over een DV camera en een laptop.

  De eerste reactie schrijft van een actie die met een tape camera niet uitgevoerd kan worden en een 5e reactie spreekt van een pci uitbreiding kaart die overduidelijk niet in een laptop kan en daarbovenop vermeld de reactie ook nog een onwaarheid: DV tape uit een digitale DV camera bevat DV video bestanden die je rechtstreeks , dus 1 op 1 naar de harde schijf kunt kopiëren alwaar ze in een DV-AVI container op de schijf belanden, dat is nu juist het geroemde "verliesvrije" van een dv camera, je kunt verliesvrij een kopie op harde schijf maken van de video.
  Dat het kopiëren alleen streamend in realtime kan worden gedaan doet niets af van het feit dat op dv tape gewoon een digitaal bestand staat welke je 1 op 1 naar harde schijf kunt kopiëren.

  Lezen jullie überhaupt wel de begin post van een topic? en zouden jullie VOOR je een antwoord uitspuugt EERST je vermeende kennis willen verifiëren?  [/color:b2e21020b7]
 • Ik heb bij mijn eigen berichten zelf meermaals meegemaakt dat uit reacties bleek dat mijn bericht niet goed gelezen was, en tevens waren antwoorden soms niet (helemaal) correct.
  Ik reageerde echter altijd beheerst en fatsoenlijk. Roodaangelopen geschreeuw hoeft voor mij niet (Heb dit hufterige landje reeds lang verlaten).
  Ik zet mezelf wel bij het vuilnis, inclusief jullie blaadje.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.