Vraag & Antwoord

Videobewerking

Gewone DVD branden met MPEG4

Anoniem
MisterHD
6 antwoorden
 • Hallo, Ik ben hier nieuw en ik hoop dat jullie mij kunnen helpen. Even kort voorstellen, ik ben Henri, woonachtig in Drenthe, getrouwd en vader van 2 kids….

  Misschien domme vraag en geloof me ik heb op internet al gezocht en ontzettend veel gedownload, geprobeerd en ik kom er niet uit. Ik ben nu eenmaal niet in de wieg gelegd voor videobewerken :?

  Ik heb een paar maand terug een Panasonic HMTA1 aangeschafd. Compact, erg makkelijk in gebruik maar dan…… De films op dvd branden. Dat is ook nog geen probleem maar omdat het in MPEG4 is kan ik hem alleen op de pc afspelen. Ik heb al zoveel programma`s geprobeerd, wat is nu makkelijk te gebruiken voor iemand die hier niet in thuis is. Ik had namelijk in gedachten om de camera op de pc te pluggen en de filmpjes (die op SD kaart staan) rechtstreeks op dvd te branden en af te spelen op mijn dvd speler. Nu lijkt het erop dat ik de filmpjes eerst moet omzetten, bewerken en dan te branden zodat ik uren bezig ben. Graag advies voor een leek….

  Alvast bedankt en mvg, Henri
 • Je kunt twee dingen doen.

  Je kunt DVD's maken via software zoals pinnacle studio of Vega Movie Studio. Dit zijn relatief eenvoudige video editors die een DVD kunnen maken. Dat wordt mooi maar kost veel tijd.

  Een tweede optie is de film gewoon ruw laten en een DVD speler kopen die het kan lezen. Of een media speler gebruiken.
 • Check eerst eens wat je dvd speler precies ondersteunt. Tegenwoordig ondersteunen die vaak wel mpeg4-achtige formaten, zoals bijvoorbeeld divx. Kun je alleen standaard dvd's afspelen, dan zul je het moeten converteren naar mpeg2 in het juiste formaat en bitrate.
 • Bedankt voor de reacties.

  Ik heb zelfs Pinnacle Studio 11 al geprobeerd maar die pakt geen MPEG4.

  Ik heb een nagenoege nieuwe Samsung die MP3-CD, WMA, CD-R/CD-RW, DVD, DivX ondersteunt.

  Het makkelijkste is dan inderdaad om ze "onbehandelt" te branden in MPEG4….

  Wat zou de optie met DIVX zijn?
 • Probeer het eens te converteren naar divx met format factory. Check nog wel even of je speler eisen stelt aan het formaat (resolutie, bitrate, voor video én geluid).

  http://www.formatoz.com/
 • Hier staan ook een paar progs om te proberen
  http://forum.computeridee.nl/showthread.php?t=70392

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.