Vraag & Antwoord

Videobewerking

Premiere Elements: geluid valt na eerste seconde weg

Anoniem
rwilligen
3 antwoorden
 • Bij het plaatsen van met een fotocamera opgenomen MOV-clips op de Scenelijn in Premiere Elements 9 valt het geluid weg. Dat wil zeggen bij het in het voorbeeldvenster afspelen van de clip hoor je de eerste seconde van het geluid, daarna stil. Op het geluidsspoor wordt dat grafisch ook zo weergegeven: even een paar golfjes, daarna een 'dode' lijn. Als ik diezelfde MOV-jes in Quicktime afspeel is het geluid goed. Bij monteren in Windows Movie Maker is er ook niets aan de hand. Het probleem doet zich dus alleen voor in Premiere.
  Ik gebruik Adobe Premiere Elements versie 9 op een Windows 7 machine. Ik heb gisteren een nieuwe driver voor de op mijn Asus P5PL2 moederbord ingebouwde 'geluidskaart' opgehaald, maar dat maakt geen verschil.
 • Vaak is de audio van fotocamera-video niet echt indrukwekkend en dat komt doorgaans omdat er geen compressie voor de audio is en dus bespaart moet worden op de indeling van de audio , dwz vaak is het mono-11khz-8bit geluid ipv de gewenste stereo-44.1 khz-16 bit (de cd standaard)
  De audio omzetten naar iets meer gangbaars zoals de 44.1 khz-16 bit stereo lost vaak een hoop problemen op maar uitsluitend de audio herindelen en de video onaangetast laten kan niet in quicktime en de hele video omzetten vereist quicktimePRO- de betaalde variant van qt.

  Wellicht is het dan ook beter om de hele bubs om te zetten naar avi, je kunt dan de audio om zetten en als je wilt de video ook.
  Dat kan bv met Pazera's movtoavi http://www.pazera-software.com/products/mov-to-avi-converter/
  Het programma heeft een batch mode zodat je al je mov's in 1 keer kunt om zetten.

  Als je de originele kwaliteit van je video zoveel mogelijk wilt behouden raad ik aan voor de audio PCM 16 bit -44.1 khz sampling en stereo, voor de video als compressie HUFFyuv kiezen, de files worden zo wel groter maar behouden wel de kwaliteit en na het maken van je totale film kun je deze "tussen" files weer weg gooien( maar de originele mov behouden)
 • Ik heb Pazera's movtoavi gedownload en dat maakt er (inderdaad behoorlijk grote) AVI-bestanden van, die goed ingelezen worden in Premiere Elements. Bedankt, hier kan ik mee verder!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.