Vraag & Antwoord

Videobewerking

Pinnacle Studio Ultimate 14 importeert niet alle scenes

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Hallo,

  Wie kan mij helpen?

  Ik heb er een beetje 'ruzie' met Pinnacle studio Ultimate Collection 14, het programma leest niet alle scenes in. Ik heb een camera met mini DVD, deze heb ik gefinaliseerd (had ik misschien niet moeten doen???). Op die DVD staan bijvoorbeeld 24 scenes (gefinaliseerd) en als ik die dan wil inlezen in Pinnacle, staan er nog maar 22 scenes, het gefilmde fragment staat ook niet bij één van de andere scenes.

  Als ik de bestanden via de mediaplayer afspeel krijg ik alle scenes wel in beeld. Het staat in 3 mapjes, DCIM, VIDEO RM, VIDEO TS, het laatste mapje gebruik ik.

  Hopelijk kan iemand mij helpen….

  Groeten,
  Ingrid
 • Zo maar een idee: is het missende fragment niet te kort?

  Ik heb al heeeeel lang niet met studio gewerkt maar er staat me bij dat je een minimale lengte kon instellen voor fragmenten die geimporteerd worden(?), alles wat korter is dan de instelling word dan niet geimporteerd.
 • Ik heb inmiddels contact gehad met Pinnacle Helpdesk, zij gaven het advies om de VOB bestanden om te zetten naar MPEG2 bestanden. Dit heb ik gedaan met Any Video Converter, op deze manier krijg ik alle scenes in beeld! Daar ben ik al erg blij mee, maar……….. nu is de kwaliteit niet meer goed, ik zie allemaal pixels, terwijl de originele DVD haarscherp is. Wie heeft hier ervaring mee? Welke instelling kan ik het beste gebruiken.

  Stapje voor stapje komen we er wel…….
 • Ok, een vob bestand is een container waarin diverse video en audio sporen kunnen zitten maar ook evt ondertitels en nog wel meer.


  Wat je wilt is de mpeg2 video en de audio uit de vob rippen want wat je nu doet is omzetten van mpeg2 naar mpeg2 en die omzetting kost kwaliteit.

  Dat betekent dat de vob de-multiplexed moet worden (uit elkaar gerukt) en ik ben ff kwijt hoe dat nou het makkelijkst kan, ik zou zweren dat ik een programma heb dat het rechtstreeks vanaf dvd-disc kan maar ik kan het niet meer vinden/herinneren :?

  Ik kom nu niet verder dan je de freeware TMPGenc encoder te wijzen: http://www.tmpgenc.net/en/download.html

  De mpeg2 encoder werkt 30 dagen en daarna alleen nog maar de mpeg1 encoder maar dat is voor jouw niet van belang, het programma heeft ook een set mpeg tools en die blijven gewoon werken.
  Als je het programma opstart krijg je codeer wizard, sluit deze en ga dan File/mpeg tools…
  Kies "simple demultiplex" open je vob( zet het bestandstype op "all files" en de vob's worden zichtbaar) en kies een doelmap, druk "run" en de video en audio word uit de vob geript en apart opgeslagen.
  Als je met aparte video en audio kunt leven en studio kan er mee overweg dan kun je zo verder gaan.
  Als dat te lastig is of niet werkt kun je de audio en video ook weer samenvoegen tot een mpeg bestand met de functie Multiplex, het werkt hetzelfde maar dan andersom.
  Kies als type MPEG2-Program VBR

  Je hebt nu de audio en video uit een vob geript,weer samengevoegd tot een nieuwe mpeg en zonder kwaliteitsverlies.

  Beetje een omweg maar ik kan zo 1-2-3 ff niets anders verzinnen.
 • super dank je wel. Het is inderdaad een omweg, maar het werkt!!!! Nu kan ik eerst die oude video's bewerken. En dan verdiep ik mij later wel in een makkelijkere weg.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.