Vraag & Antwoord

Videobewerking

AVI naar DVD

Anoniem
arjant2
13 antwoorden
 • Er wordt weleens wat geschreven over bijvoorbeeld: DVD naar AVI, maar niet andersom. En ik denk dat velen liever dààrvoor een oplossing hebben.
  Je download een video-bestand, dat als AVI op je schijf staat. En dan wil je hem branden, zodanig dat ie op je homeDVDspeler en dus op TV af te spelen is.

  Ik weet het, programma's daarvoor te over, dus waar zeur ik over ?
  Tsja, maar dus geen gratis programma's ! En die zijn er wel, maar dan kun je maar bijvoorbeeld 5 minuten branden of er komt een watermerk in beeld. (Jawel, ik heb er al vele, zeer vele geprobeerd !).

  Waarom moet het gratis zijn ? Hoor ik u al zeggen misschien ? Wel, ik computer al heel en heel wat jaartjes (begon al met msdos 2.0). De praktijkervaring leerde me dat er tevaak nogal wat aan software mankeert. Je zult maar een programma kopen die het niet goed doet. Ik weet het, je kunt het terugdoen dan, maar dat blijkt in de praktijk toch minder makkelijk dan je denkt.

  Ook kan het zo zijn dat je dan een programma voor veel geld aan moet schaffen die je maar slechts enkele malen zult gebruiken.
  Al met al redenen te over om voor gratis te gaan. En dat gratis werkt dus niet. Veel gratis programma's geven heel sneaky dat ook pas aan als het branden begint. Dan ben je je DVD per definitie al kwijt.

  De vraag is dus: bestaan er uberhaupt gratis programma's waarmee je, desnoods maar 1 of 2 x 100% in orde DVD's kunt branden. Dus zonder watermerken of andere ongein daarbij. Gewoon normaal branden.

  En eh Nee, Nero essentials pakt bepaalde AVI bestanden dus ook niet.
  Deze worden wel 'gepakt' door die "waardeloze" gratis brandprogramma's.
  Wie o wie weet een echt goede gratis oplossing ?
  Griffioen
 • http://nl.lmgtfy.com/?q=avi2dvd

  eerste link….

  Grappig: als je de titel van dit topic in het engels in google had ingevoerd had je hetzelfde bereikt.


  Mocht je verdwalen bij het downloaden: http://www.afterdawn.com/software/audio_video/convert_video/avi2dvd.cfm
 • TS bedoelt dus net andersom, dus avi2dvd oid. :-)
  Ik meen dat die er ook wel zijn, maar ik zit niet zo in die materie.
  Er wordt trouwens wel gesproken over (s)vcd aanmaken, maar dat is dus geen dvd.
 • He!, sukkel dat ik ben :oops: , ik heb de link verkeerd om aangemaakt :roll:

  Fixed.

  avi2dvd bestaat al jaren en jaren en is toch echt behoorlijk bekend, problematisch bij dit genre programma's blijft de mpeg2 codering die, voor zover ik weet, nog steeds niet "gratis" is maar onder licentie valt.
  Dus moeten dergelijke programma's terug vallen op freeware encoders die meestal uit het linux kamp komen en geporteerd zijn.
  De kwaliteit is niet altijd even joepie en ook de snelheid van de conversie kan behoorlijk tegenvallen maar ja; wel gratis

  Als je top kwaliteit conversie wilt moet je je verdiepen in de materie en met losse alternatieven aan de gang zoals bv de BBmpeg encoder, BB staat voor Brent Berlemijer en die is later de codec programeur voor Mainconcept geworden, BBmpeg is nog steeds een episch stukje software voor de puristen en gratis.
  1 van de betere kunstjes van het programma is dat de dll als plugin in Premiere gebruikt kon (kan?) worden.
  Je hebt dan wel nog een author programma nodig maar die zijn er ook wel gratis met wat zoeken en branden kan daarna met ieder brandprogramma.
  Perfecte kwaliteit kan dus wel maar kost je veel,heel veel lezen, avi2dvd is een eenvoudige oplossing maar die eenvoud heeft een prijs in de vorm van wat mindere snelheid en kwaliteit.
 • TMPGEnc van Pegasys is wel te verkrijgen als demo, kun je een aantal dagen volledig gebruiken. Is er ook in een DVD Author uitvoering.
 • Met Freemake kun je vrij simpel een DVDtje branden…mét menutje…
  http://www.computeridee.nl/workshops/video-omzetten-met-freemake
  http://computertotaal.nl/software/22173-freemake-video-converter-2-0-1-2.html
  http://www.freemake.com/free_video_converter/
 • Met Freemake dus maar eens een poging gedaan. Sceptisch geworden in de loop der (PC)- jaren had ik er niet veel hoop op dat het echt goed in orde zou komen…
  Maar wie schetst mijn verbazing dat ie (na weliswaar een proces van een dik uur) hiermee toch goed gemaakt is ?!
  In prima staat af te draaien dus op een 'normale' dvdspeler.
  Heel erg bedankt allemaal !!!

  Griffioen
 • Volgend probleem doet zich voor:
  filmbestand op pc, maar geen geluid. Nero geeft aan dat je hiervoor Dolby Digital moet hebben. Vreemd, normaal gesproken is het geluid geen probleem.
  Hoe krijg ik nu wel geluid ?
  Griffioen
 • Da's gek want op een pc moet je altijd geluid hebben. Heb je ooit een codecpack geïnstalleerd? Voor W7 wordt die van Shark geadviseerd.

  En heb je VLC niet op je PC staan? Die heeft alle codecs aan boord, moet je zeker proberen.

  Overigens, als je met Freemake gaat converteren, wordt het geluid standaard naar mp3 omgezet en dat slikken alle players.
 • VLC heb ik inmiddels, en daar doet ie het idd. mee. Maar in mijn visie zou ie het ook gewoon met de Windows Media Player moeten doen.

  * Zo, en nu een werkelijk echt lastig probleempje.
  Ondertiteling toevoegen aan je filmbestand.
  Tsja, dat doe je natuurlijk zo maar even. Je download heel simpel een srt bestand en voegt dat toe (add) vlak voor het moment dat je het filmbestand wilt branden op je DVD, zodat ie afspeelbaar is (met ondertiteling dus) op elke willekeurige DVDPlayer.
  Je voegt het dus toe, en branden maar. Een (±) uurtje later is de DVD klaar. Dat wordt genieten dus, toch ?

  Hmmm…, vergéét het maar. De DVD is niet afspeelbaar in je DVDPlayer. Ook op je PC doet ie niets… ?
  Als ik zónder subtitels (srt-bestand) brandt ? Is alles oke… ?
  Het heeft me, doordat ik diverse pogingen, op verschillende manieren heb geprobeerd, ook aan de hand van steeds nieuwe info op diverse fora, al diverse DVD's gekost. Het lukt gewoon niet om het met ondertiteling te branden.
  Vraag: hoe moet dit dan wel ?
  Griffioen
 • Even over die diverse DVD's.
  Doe ook veel filmmontage en probeer allerlei zaken uit. Gebruik altijd herschrijfbare DVD's/BD's/CD's tot alles in orde is….
 • [quote:496cafafdd="vanveenj"]Even over die diverse DVD's.
  Doe ook veel filmmontage en probeer allerlei zaken uit. Gebruik altijd herschrijfbare DVD's/BD's/CD's tot alles in orde is….[/quote:496cafafdd]

  Dat dus, koop een rewritable dvd om je brouwsels uit te proberen…

  subs toevoegen aan een dvd: dat kan niet door simpelweg het srt bestand op de dvd er bij te branden, zo werkt het (helaas) niet.
  De subs zullen bij het authoren van de dvd moeten worden toegevoegd dmv een programma dat in staat is de srt bestanden om te zetten naar de subtitel informatie waarmee een dvd speler uit de voeten kan.
  De "authoring" stap is de stap waarbij de mpeg2 bestanden worden omgevormd tot een dvd structuur van ifo,bup rn vob bestanden.

  Om je enig idee te geven: de ondertitels op een dvd zijn geen text maar plaatjes er word dus een plaatje met de ondertitel over het gewone videobeeld heen geplaatst, dat is dus ook de reden waarom je bij een dvd geen andere font kunt kiezen, de font is vast want de subtitel is een bitmap bestand en geen text bestand.

  Ik weet uit het verleden dat voor die taak vaak gebruik werd gemaakt van het programma "the film machine" en we hadden destijds ook een vrouwelijke gebruiker die je er alles over kon vertellen , heb geen idee meer hoe ze heette…. :roll:

  Er zijn ook twee methodes voor het toevoegen van een subtitel in een dvd: je kunt hem in de film "meebranden" de sub is dan dus niet uit te schakelen of te schalen, of de sub word een los bestand en is aan/uit te zetten en ook te schalen zodat bij de verschillende beeldweergave formaten (4:3-16:9-2.35:1) de sub correct in het beeld past.

  Ik heb het destijds wel eens gedaan, het was niet zo 1-2-3 en koste aardig wat pogingen voordat het goed werkte….
 • Hier staat e.e.a http://www.helpmij.nl/forum/showthread.php/670943-Ondertiteling-in-XVID-bestand

  Overigens zou Freemake, waarmee je simpel DVD's kan branden, ook ondertitels ondersteunen
  Ik zie tenminste op http://www.freemake.com/free_video_converter/ het volgende

  Free Video Converter with Subtitles Support
  Convert DVD, MKV, MOV with embedded subtitles to any video format or device for free. Add SSA/SRT/ASS external subtitles to any video with our free video converter.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.