Vraag & Antwoord

Videobewerking

Wat heeft de computer nodig voor het renderen van videos?

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Hey,

  Ik wil een nieuwe computer gaan kopen alleen ik heb niet heel veel verstand van computers. Ik weet dat i7 quad core het beste is maar ik wil vooral een nieuwe computer kopen omdat videos renderen heel traag tot niet werkt op mijn laptop die dan ook meteen gloeiend heet wordt. Ik weet niet of videogeheugen daar ook nog iets mee te maken heeft? Mijn laptop heeft nu 2GB.

  Alvast bedankt,

  Colin
 • Een snelle processor met veel cores is iha het beste voor videobewerking. Er bestaat software die gebruik kan maken van de rekenkracht van een videokaart. Of het zin heeft daarin te investeren, is dus afhankelijk van welke software je precies gebruikt. De allernieuwste intel processors zijn goed in renderen van video, maar ook erg duur.

  http://tweakers.net/reviews/2372/4/benchmarks-x79-platform-met-core-i7-3960x-realworld-benchmarks-adobe-tests.html
 • Je camera speelt ook een rol. Neem je op in AVCHD dan een krachtige computer. Doe je dat nog met bandjes dan valt het wel mee.
 • Videogeheugen speelt niet zo'n rol bij video. Bij hoge definitie video natuurlijk iets meer dan bij standaard video, maar ook bij hoge definitie video is de grootte van een zogenaamd frame (1 beeldje in de video) in bytes relatief gering.

  Renderen is zeer processor intensief, universele cpu's zoals de i7 komen een heel eind qua verwerkingscapaciteit. In bepaalde gevallen ben je met een gpu (grafische processor) echter nog veel beter uit: die kunnen, zoals Gerben ook al aanhaalt, met bepaalde software de prestaties van een cpu bij ver overtreffen waardoor je soepeler kunt werken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.