Vraag & Antwoord

Videobewerking

video - laptop - dvd

Anoniem
rwilligen
3 antwoorden
 • Hallo,
  misschien is de vraag al keer gesteld, maar ben onervaren in video-bewerking.
  Heb oude videobanden + oude videorecorder (Philips, die doet het nog redelijk) en laptop (2 jaar oud, met dvd brander).
  Wil nu de videobanden op dvd zetten. Ik heb gehoord dat er van die tulp-stekkers zijn die je tussen videorecorder en laptop kunt zetten. Weet iemand hoe die heten, hoe duur ze zijn en hoe het werkt?
  Of: weet iemand hoe ik het makkelijkste videobanden om kan zetten naar dvd's via laptop (met dvd-brander) en met videorecorder. Liefst ZONDER tv ertussen (kijk films wel op laptopscherm)
 • Tenzij je laptop een analoge video-in heeft gaat dat niet zo maar met een kabeltje lukken, je hebt een apparaatje nodig welke de analoge video omzet in een digitaal bestand, een zogeheten capture apparaat.

  Die zijn er te kust en te keur vanaf een tientje bij de aldi tot een paar honderd euro.
  Het apparaat sluit je aan op een USB2 poort van je laptop en op het apparaatje sluit je de vcr aan, het word gecompleteerd met software waarmee je de opname maakt op de laptop, als je oplet bij de aanschaf heeft de software een mogelijkheid tot het plakken en knippen van de video tot 1 mooi geheel en daarna uitvoer op dvd.

  Verdiep je er wat in VOOR je wat koopt en verwacht niet dat je voor 15 eu een perfecte oplossing krijgt, dat kost wat meer, voor een 50-100 eu moet je wat knaps kunnen kopen- als het mee zit misschien nog iets minder.
 • Bedankt voor de reactie. Zover ik kan zien heeft m'n laptop geen analoge video-in (wel 2 USB's rechts, een USB2 links plus nog een contact voor beeldscherm/beamer, internet en nog een contactje waarvan ik niet precies weet wat het is (lijkt USB maar dan smaller).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.