Vraag & Antwoord

Videobewerking

AVI bewerken

Anoniem
Mate
8 antwoorden
 • Welk programma kan ik het beste gebruiken om avi bestanden mee te bewerken? Ik gebruik zelf pinnacle, echter is dit veelste omslachtig en duurt veeeeeelste lang om alles te doen. enkel het inladen kost al 3 minuten :o Ik heb alle afleveringen van married with children in avi bestanden, alleen ik wil voor elke aflevering dat iritante begin intro weghalen. Ik zoek dus een programma waarbij ik snel kan inladen, knippen en opslaan.
 • Op XP(de downl PC) voor cutten van AVI gebruik ik Easy Video Spliter en Easy Video Joiner of Boilsoft Video Spitter en Boilsoft Video Joiner

  Ik weet niet of ze het doen onder win7 (zal vast wel een versie voor zijn)
 • Easy Video Spliter it is :D danke sjeun :)
 • Nu nog een programma om alle audio gelijke geluidsniveau te geven in die avi's en ik ben klaar. :D
 • [quote:e2a375f4df="eduard33"]Nu nog een programma om alle audio gelijke geluidsniveau te geven in die avi's en ik ben klaar. :D[/quote:e2a375f4df]

  Zusje van MP3GAin zoeken.
  Laat weten of je er een hbet gevonden, kan wel eens in de toekost van pas komen
 • Principieel worden avi bestanden frame voor frame bewerkt of hooguit per G.O.P indien er mpeg in de avi zit.
  Dit maakt dat normalizen van de audio, in principe, niet te doen is.
  Programma's die het wel kunnen lossen dit op door de hele avi te scannen, de audio te normalizen en weer terug in de avi plakken, de render tijd en geheugen gebruik loopt daardoor erg op.

  De snelste manier die ik gebruik is de avi openen in Goldwave(.com, een audio editter), die leest de audio in de avi, vervolgens de normalize functie er over heen, de audio saven als het type dat je wilt (wav,mp3).
  Dan de video openen in virtualdub en vervolgens lossless(audio/direct stream copy-wav audio…) de audio er weer in muxxen.

  Als je genoeg ram geheugen hebt om de hele audio track in ram te kunnen laden kun je Goldwave daarop instellen, het tijdrovende "flash to disc" vervalt dan, de audio van een video van 1 uur zo normaliseren en terug zetten gaat dat bijna op de snelheid waarop je harddisk kan lezen en schrijven, een paar minuten is haalbaar.
 • Gaat nogal wat tijd in zitten begrijp ik. Het gaat om afleveringen met een duur van ca 25 minuten.
 • Ik weet niet hoeveel dat er zijn, waarschijnlijk een redelijk aantal…

  On the good side: zowel virtualdub als goldwave kun je zo veel keren openen als je wilt en je pc aan kan, je kunt dus 1 goldwave aan het werk zetten, vervolgens nog een en nog een enz en idem dito met virtualdub.
  Virtualdub kan overigens ook plakken en knippen zonder kwaliteits verlies.
  Virtual dub kent dan ook nog een batch mode; je zet een x aantal jobs klaar en voor je naar bed gaat zet je hem aan het werk, de volgende morgen staat alles bewerkt klaar.
  Ik denk dat je zoiets wel in 1 avond klaar kunt krijgen…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.