Vraag & Antwoord

Videobewerking

Digital 8 camera naar USB

Anoniem
canonboy
8 antwoorden
 • Goedendag

  Ik kon zelf niet ontdekken of het al eerder gevraagd was maar mijn vraag is als volgt:
  Ik heb een Sony Digital 8 DCR-TRV230E die ik niet meer gebruik maar wil wel al mijn Hi8 en Digital 8 bandjes opslaan op harde schijf nu zit op deze camera Firewire en s-video out en av out, ik heb een Asus laptop zonder Firewire en ook geen poort om een firewire pci kaartje te monteren.
  IK dacht het volgende en dat is waarschijnlijk fout
  1) firewire naar usb kabel
  2) videograbbing s-video/ av

  bij 1 staat er vaak in de forums dat dat niet gaat ivm data overdracht bewegende beelden
  en bij 2 en daar weet ik het niet zeker is video grabbing van analoog naar digitaal terwijl het er al digitaal uit de camera komt ik denk zelf dat dat gaat bijten.

  of zit ik er helemaal naast en wat zal dan de oplossing zijn?

  mijn dank is iedergeval groot voor het natwoord!

  gr Hein
 • Firewire naar usb kabels bestaan niet. Wat er wel verkocht wordt is pure nep, en kan je laptop en camera om zeep helpen. Er bestaanwel insteekkaartjes met firewire. PC van een kennis gebruiken is mogelijk ook een optie. Minste werk is waarschijnlijk analoog, maar dan moet je laptop wel een ingang hebben, s-video of video-composiet. De kwaliteit is dan mogelijk wel minder, dan bij digitaal overzetten.
 • Dank je wel voor de snelle reactie

  en zal zoiets ook niet gaan http://www.iononline.nl/video-2-pc.html

  gr hein
 • Dat is ook een oplossing, maar alleen nodig als je laptop geen video-ingang heeft. Ik meen wel dat die dingen hardwarematig encoden, waarbij er zelf weinig in te stellen is.

  Een firewire kaartje is overigens goedkoper.
  http://tweakers.net/pricewatch/303593/lacie-firewire-800-expresscard-34.html
  Of ingeval van pcmcia veel goedkoper.
  http://tweakers.net/pricewatch/168989/conceptronic-csp1394c.html
 • Niet geheel onbelangrijk, als je geen gebruik maakt van de firewire aansluiting op je cam laat je nogal wat kwaliteit en bewerkingsgemak liggen.
  De video staa bij digital8 digitaal op de tape, die ga je vervolgens omzetten naar analoog in de camera, dan analoog capturen op je laptop waarna wederom omzetting plaats vind naar een digitaal formaat, niet echt optimaal.

  Het mooie aan firewire capture van dv-avi is dat er niets in te stellen is, er is maar 1 kwaliteit en de opname lukt compleet of niet , een tussen weg is er nagenoeg niet.
  Bij het bewerken daarna (plakken/knippen] krijg je een hoogwaardig resultaat dv-avi en ook daarbij is er weinig in te stellen, dv-avi is er maar in 1 kwaliteit, daarna kun je van de dv-avi een mooie dvd maken.

  Het loont miz de moeite om voor de klusje een 2e hands pc te kopen voor een paar tientjes en daar het opname werk mee te doen, alles meer dan 1 Ghz kan het zeker maar ik deed al firewire capture op een P2-350 mhz.
  Als je het een beetje goed uit mikt kun je een tweede handsje kopen waar de firewire aan sluiting al in zit, tussen 2000 en 2006 was het een redelijk "standaard" aansluiting.


  Denk wel om voldoende schijfruimte, DV-video vereist voor 1 uur opname ongeveer 13 GB
 • Hallo Gerben en rwilligen

  bedankt voor de uitleg

  Helaas heeft mijn nieuwe laptop de ASUS K53SV SX706V - Core i5 - 8 GB RAM geen mogelijkheid om uittebreiden met een firewire slot of iets dergelijks

  waarom er voor dat geld geen firewire opzit is de vraag?

  ik heb voor een prikkie een oude medion kunnen kopen waarvan de firewire poort nog goed werkt dus alle bandjes via de oude dame naar externe harde via usb 1
  Dus geduld is een schone zaak.

  nog 23 bandjes te gaan

  gelukkig regent het!

  bedankt voor de steun :D
 • Firewire is gewoon vrij incourant, zeker op windows computers.
 • firewire is een apple uitvinding en msoft is slechts schoorvoetend er mee aan de slag gegaan, er is wel een tijd geweest waarin de poort op alle gangbare pc's en ook laptops zat maar dat was maar een paar jaar en msoft heeft de verdere uitrol gefrustreerd door het bewust verklooien van de dv-firewire drivers in windows.
  In w2000 en XP gold werkte de fw perfect, in SP1 was er een vervelende fout waardoor soms de capture niet lukte, in sp2 is die fout vervangen door een andere fout waardoor fw splitter soms crashte, in sp3 is ook die fout weer hersteld maar weer een nieuwe geïntroduceerd waardoor regelmatig de camera niet word gezien.
  sommige pc's hebben de fout en andere niet en als je de fout hebt is het nagenoeg onmogelijk om er af te komen, een verse installatie van windows is doorgaans de enige manier om het op te lossen.

  De reden waarom ik "bewust" zeg is omdat de fix voor de fouten nooit is opgenomen in windows update en updaten naar een nieuw sp je dus van de regen in de drup helpt.

  USB is in het gat gesprongen dat msoft bewust heeft veroorzaakt en daar hebben ze de wereld geen dienst mee bewezen want usb video zuigt zwaar.

  Ik ben helemaal geen apple fanboy maar met firewire en het dv protocol sloeg apple de spijker op zijn kop in videoland.

  Maar helaas dus, op dit moment is firewire een gepasseerd station…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.