Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Videobewerking

DVD ripper gezocht

Anoniem
rwilligen
7 antwoorden
 • Ik heb een tijd geleden een DV tape op een dvd opgenomen (had destijds geen fatsoenlijke pc met firewire aansluiting om het gelijk fatsoenlijk op te nemen)
  Ik heb daarna de dvd op de computer willen zetten dmv rippen. Destijds leek dat redelijk goede kwaliteit. Echter nu, blijkt het toch te matig te zijn om er wat mee te kunnen qua videobewerking enzo.
  Aangezien ik de originele tape niet meer heb. Ben ik dus op zoek naar een fatsoenlijke Freeware dvd ripper.

  De gemiddelde google search leverd helaas alleen dvd rippers op die of slechte kwaliteit geven, of slechts een paar minuten doen en vervolgens een melding geven dat je de betaalde versie maar moet kopen.
  Beiden dus niet wat ik zoek.

  Iemand een idee?

  Het gaat dus om een dvd zonder kopiëerbeveiliging en met eigengemaakt materiaal
 • Ik heb goede ervaringen met Shrink DVd en het is freeware.

  http://nl.afterdawn.com/downloads/cd_dvd/kopieer_dvd/dvd_shrink.cfm
 • [quote:84bdbd1613="jgbteg"]Ik heb goede ervaringen met Shrink DVd en het is freeware.

  http://nl.afterdawn.com/downloads/cd_dvd/kopieer_dvd/dvd_shrink.cfm[/quote:84bdbd1613]

  Uitgeprobeerd: Kan video_ts.ifo niet vinden.
  De bestanden heetten anders bij de dvd. Aangezien DVD RW: even naam aanpassen proberen.
  Verrekte rot windows gaat gelijk de schijf formatteren zonder hierom te vragen. Dus direct pc uit gezet. Nu probeer ik dus op een of andere manier die files te recoveren. Want hij heeft niet de mogelijkheid gehad om helemaal te formatteren. Alleen lukt dat ook niet met de programmas die ik heb.

  Iemand een idee?
 • Je kunt natuurlijk om te beginnen gewoon de bestanden van de dvd naar de harde schijf kopiëren, je zegt het zelf al: de dvd heeft GEEN kopieer beveiliging :lol: , waar heb je die rip software dan voor nodig?

  Een dvd "rippen" met slechte kwaliteit kan niet, het idee achter rippen is dat je de inhoud van de schijf 1:1 naar je hd kopieert, je maakt geen analoge of digitaal ge-remasterde kopie maar kopieert het origineel voor 100%, dat lukt voor 100% of het lukt niet en dan mis je data maw dan is de rip mislukt.

  Waar jij het woord rippen gebruikt bedoel je waarschijnlijk alles-in-1 software zoals DVDshrink die ript en de inhoud converteert naar een kleinere bestandsgrootte of zelfs een ander formaat zoals divx.
  Het pure rippen alleen is simpelweg kopiëren.

  Aangezien video dvd's uit de winkel doorgaans kopieer beveiliging bevatten is een rip programma nodig die de beveiliging negeert, voor een zelf gemaakte dvd zou dat niet nodig zijn en kun je gewoon de bestanden naar hd kopiëren in verkenner.
  Ik heb hier zelfs gewone video-speelfilm dvd's in de kast staan waar dat mee lukt, die hebben dus ook geen kopieer beveiliging.(bv. Godzilla Widescreen deluxe uitvoering)

  Als dat niet lukt kun je je toevlucht nemen tot rip software maar ik vermoed dat er dan wat anders aan de hand is, wellicht heb je met je "hernoem" actie de bestandsstructuur van de dvd vernacheld en zit je nu feitelijk met een defecte dvd.
  Goede rip software die doet wat ie moet doen en zeker op zelf gemaakte dvd's is nog steeds dvd decrypter, het programma is al lang geleden gemaakt en de ontwikkeling gestopt maar die laatste versie 3.5.4.0 voldoet uitstekend voor dit soort klusjes: http://www.dvddecrypter.org.uk/
  De meerwaarde van deze ripper is dat je dan ook 1 program stream van de dvd kan rippen, bv alleen de hoofdfilm of alleen de extras, dat vereist wel wat meer kennis van zaken.
  Als je alleen wilt rippen blijf je van alle opties in het programma AF en doe je niet meer dan dvd kiezen, locatie kiezen en op start drukken.


  Als dvd decrypter er ook geen kaas van kan bakken is denk ik je dvd defect is en zul je op zoek moeten gaan naar software die een defecte dvd/cd kan "redden" alhoewel dat woord doet vermoeden dat er wat gerepareerd kan worden is dat niet het geval, zulke software kan de nog gave data er vaak wel vanaf plukken(meestal wel met fouten) maar wat echt stuk of weg is krijg je niet meer terug.
  Zo'n actie kan doorgaans verschillende resultaten opleveren afhankelijk van de dvd speler, als het dus niet lukt loont het vaak de moeite om het bij een kennis nog eens te proberen met een andere dvd-speler/pc.

  [edit] ik heb je verhaal nog een keer gelezen: je hebt de dvd vernacheld….
  Wat je niet verteld maar ik gok: de dvd is gemaakt in een stand-alone dvd-recorder, zo'n ding die je bij je tv zet?
  Omdat het een DVD-RW is zet de recorder de inhoud erop in een ander bestand formaat zodat de recorder naadloos kan bij-schrijven, dat bestand formaat maakt praktisch gezien van de dvd een harde schijf.
  Windows kan afhankelijk van de versie daar wel of niet mee omgaan maar meestal als windows denkt er wel mee om te kunnen gaan en de dvd dus mount als een harde schijf gaat het toch mis als je naar de dvd gaat schrijven….

  En dus heb je rescue software nodig om de inhoud op low-level niveau uit te lezen en te kopiëren, een zeeeeeer arbeids intensief klusje, maak je borst maar nat.
  Wat je daarbij nog kan gaan tegenwerken is als de dvd eerder andere video heeft bevat, net zoals op een hd word bij wissen de video niet weggegooid maar word alleen de index verwijdert, de video zelf staat nog stees op de dvd, reddingssoftware gaat ook deze oude video fragmenten vinden.
  De eerste recente naam die me te binnen schiet is Recuva , das gratis reddings software die goed werkt maar ik weet niet of die ook een dvd kan redden, een andere naam uit het verleden is dvd/cd inspector en cd/dvd diagnostic, das betaalde software met een demo waarmee je wel kunt proberen of het programma wat met de dvd kan aanvangen.: http://www.infinadyne.com/download.shtml#diagnostic

  [edit] recuva kan NIET met dvd's werken, een andere die me te binnen schiet is Isobuster: http://www.isobuster.com/ , dit programma was ooit gratis en dus kun je met wat geluk 1 van die oude versies vinden die gratis zijn werk doet.
 • Het is idd een dvd gebrand met een stand alone dvd brander. en het is een RW.
  Ik heb nu isobuster gedownload. En die loopt nu.
  Wat me opviel was dat hij track01 vond, a 32GB. Erg veel voor een 4,7gb disk. (zal wel met compressie te maken hebben)
  Ik heb m nu verloren bestanden laten zoeken.
  1 voordeel is dat de dvd slechts 1x gebruikt is. Dus ik hoop dat het programma de boel terug kan halen.
  Hij zou er in elk geval een iso bestand van maken en op de hdd zetten. Dus ik hoop dat het lukt.

  Ik bedoelde met rippen idd omzetten naar een voor de computer af te spelen formaat. zoals AVI, zodat ik de boel ook kan bewerken.

  Ik hou jullie op de hoogte.
 • [quote:ba4287ecf9="The_Ultimate"]
  Ik bedoelde met rippen idd omzetten naar een voor de computer af te spelen formaat. zoals AVI, zodat ik de boel ook kan bewerken.
  [/quote:ba4287ecf9]

  Dat is dus niet wat je in jouw geval wilt doen want dan converteer je de video opnieuw en comprimeer je de video ook opnieuw waardoor de kwaliteit weer daalt.

  Als isobuster succesvol is en je de mpeg2 bestanden op schijf hebt staan zou je moeten kijken naar een programma welke direct de mpeg2 bestanden kan editten of je zet de video om naar avi maar dan ZONDER compressie of met verlies vrije compressie zoals HUFF-YUV.
  Je krijgt dan weliswaar een enorme bonk data maar die avi is iig door ieder video programma te editten en daarna om te zetten naar je eind formaat, je beperkt dan zo de her-compressie tot 1 keer.

  De mpeg2 bestanden op je dvd zijn zeer waarschijnlijk mpeg2 transport stream indeling, dat is zuiver gezien ook mpeg2 toch niet helemaal hetzelfde als de mpeg2 van een gewone video-dvd.
  9 op 10 keer gaat het editten van degelijke bestanden probleemloos met een programma welke mpeg2 kan bewerken maar je zou er wel eens problemen mee kunnen krijgen omdat de dvd beschadigt is.
 • Het lijkt erop alsof isobuster niet meer kan herstellen. Hij geeft aan onleesbare sectoren.

  Dan moet het ws op low level, toch?

  Weet dat de dvd nu verneukt is. Maar ik hoop toch dat de data enigszins terug te halen is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.