Vraag & Antwoord

Videobewerking

Advies van een goed video editing pakket en cursus

Anoniem
jgbteg
7 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb onlangs een nieuwe Canon HD camera gekocht, die prachtige filmpjes maakt, te zien wanneer ik hem rechtstreeks aansluit op de HD TV. Wanneer ik de filmpjes bewerk met Studio versie 14, Pinnacle, dan krijg een een redelijke kwaliteit wanneer ik de filmpjes uitschrijf in MPEG-4, maar waardeloos op een DVD. Inmiddels begrijp ik dat AVID een prima opvolger is van Pinnacle, maar lees ook veel over andere software, zoals Sony Vegas Movie Studio en MagicX. Helaas kan ik geen echte vergelijking vinden van alle pakketten, zijn er adviezen hieromtrent? Wat ik het meest belangrijk vind is kwaliteit van het resultaat. In de April publicatie van Computer Totaal worden wel een aantal pakketten vergeleken, maar niet die van Avid en Sony, merkwaardig omdat deze pakketten toch een belangrijk marktaandeel hebben.

  Tevens denk ik dat het verstandig is een dag-cursus te volgen voor het nieuwe pakket, maar wil dan natuurlijk wel een goede cursus volgen (omgeving Rotterdam), natuurlijk direct gebruik makend van het geadviseerde pakket. Zijn hier ervaringen mee?

  Ik kijk uit naar jullie reacties!
 • Ik heb geen ervaring met dergelijke cursussen, maar ik vind ze ook wat kort bij een dag, want het is uitgebreide software.

  Ik heb de kunstjes afgekeken van video's door Total Training.

  Ik vind de vergelijkende tests in c't altijd behoorlijk uitgebreid. (Kijk ook eens in de Duitse uitgave.)
 • [quote:cbddc9bbbe="Jaap H"]Ik heb geen ervaring met dergelijke cursussen, maar ik vind ze ook wat kort bij een dag, want het is uitgebreide software.

  Ik heb de kunstjes afgekeken van video's door Total Training.

  Ik vind de vergelijkende tests in c't altijd behoorlijk uitgebreid. (Kijk ook eens in de Duitse uitgave.)[/quote:cbddc9bbbe]

  Jaap, bedankt voor je snelle reactie. Je zou weleens gelijk kunnen hebben rond die cursussen. Wanneer ik een nieuw pakket aanschaf zal ik zeker eerst gaan werken met dat pakket, en alleen een cursus overwegen wanneer ik vast loop.

  Inderdaad is de vergelijkende test in Computer Totaal behoorlijk uitgebreid, maar ik mis met name Avid. Kun je een referentie geven van de Duitse uitgave?

  Jos
 • Hou je er wel rekening mee, dat dvd een veel lagere resolutie en kwaliteit heeft dan je hd camera? Wat voor videobewerkingspakket je ook gebruikt, je ontkomt gewoon niet aan de beperkingen van dvd-video (720×576 mpeg2).
 • c't is een ander tijdschrift dan Computer!Totaal/C!T, het was er eerst enkel in het Duits vandaar dat ik het zo ken, nu ook in het Nederlands.
 • Avid studio lijkt op Pinnacle studio maar is veel uitgebreider.
  Pinnacle heeft max 3 video sporen terwijl Avid onbeperkt is.
  Wel is het gemak van Pinnacle in Avid enigzis behouden.
  Naar mijn gevoel zijn de rendertijden van Avid aan de lange kant met AVCHD files.
 • Ik heb hier pinnacle studio 15 op mijn Pc staan.
  mijn 12 jarige dochter slaagt er in om hiermee behoorlijke filmpjes te monteren.
  Zonder cursus.
  De software is behoorlijk makkelijk.
  Alleen jammer van het gebrek aan meerdere video en audio kanalen.
  Ik heb ook adobe premiere maar daar heb je echt wel meerdere woordjes uitleg bij nodig anders wordt het niets.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.