Vraag & Antwoord

Videobewerking

videobewerking van super-8 films

Anoniem
rwilligen
4 antwoorden
 • Vraagje:
  Ik heb super 8 films. Projector is helaas kapot. Nu wil ik die super-8 films op de laptop zetten, zoals je videobanden kunt overzetten. Mijn vraag is nu: weet iemand daar een goede manier voor? Wat voor digitale filmcamera moet je dan hebben? Zijn er ook speciale apparaten voor (ik bedoel hiermee dit: heb weleens gezien dat je dia's ook digitaal kunt maken, zoiets wil ik maar dan voor de films)?
 • Zo'n apparaat heet een telecine en die zijn onbetaalbaar.
  De enige gangbare en betaalbare methode voor de amateur is met een projector en een opname spiegel/matglas.
  Die opname spiegel/matglas zit in een doos die je voor de projector zet en het beeld projecteerd op het matglas, van het matglas maak je een opname met je videocam.
  Een dergelijke doos werd jarenlang verkocht door hama en misschien wel nu nog steeds, het heet iets van filmkopier, een firma die zoiets waarschijnlijk wel heeft is Conrad.

  Andere optie is laten doen, is niet goedkoop en de kwaliteit wisselt, je zult dan dus eerst het beste een klein filmpje laten doen om te zien of de kwaliteit wel ok is, de hema heeft een tijd gedaan, anders even googegen op super8 naar dvd oid.
  http://www.mediaexclusive.nl/smalfilm/smalfilm-op-dvd.html

  http://www.google.nl/#hl=nl&gs_nf=1&cp=8&gs_id=56&xhr=t&q=super8+naar+dvd&pf=p&output=search&sclient=psy-ab&oq=super8+n&aq=0&aqi=g2g-s1g1&aql=&gs_l=&pbx=1&fp=1&biw=1280&bih=857&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&cad=b

  Laat je overigens niet verleiden tot het weg gooien van de films als deze eenmaal op een digitaal medium staan, de houdbaarheid van film is vele vele vele malen groter dan welk digitaal medium ook, als je de films goed bewaard is 100 jaar zeker haalbaar.
 • Ik heb dat soort films door een specialist op een DV bandje laten zetten. Kan je zelf nog wat knutselen zoas titels muziek enz.. Je een moet dan wel een digitale camera hebben of kunnen lenen om het AVI bestand op je computer te zetten. Alles naar je zin kan er zelf een DVD van branden.
 • Bedankt voor de tips. Heb 't geprobeerd met de projector, maar helaas is de v-snaar daarvan kapot gesprongen, dus hij werkt niet meer.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.