Vraag & Antwoord

Videobewerking

capture probleem

Anoniem
rwilligen
6 antwoorden
 • Op mijn pc installeerde ik Premiere CS5. Sluit ik mijn camcorder HDR-FX1 aan, herkend het programma mijn camera niet. Het blijkt, dat Adobe pas eind van dit jaar met een plug-in komt voor HDV. Wil ik toch op dit moment iets hebben aan deze camera, zal ik op een andere wijze de beelden moeten capturen.
  Kan iemand me een idee geven hoe ? en waarmee ?
 • Probeer eens met VirtualDub. Ik ga ervan uit dat je firewire gebruikt, kijk eens op www.videohelp.com als VirtualDub geen sjoege geeft naar andere capture programma's a.u.b.
 • Is dit niet al een wat oudere camera?

  Ik heb een soort van dejavu met een email maatje van een tijdje geleden( jaren) die volgens mij ook zo'n camera heeft maar die werkt zonder problemen met een oudere premiere, ik gok CS 2 of 3? , mischien zelfs wel premiere 7.

  Kijk eens hier naar: http://strony.aster.pl/paviko/hdvsplit.htm , daar moet je iig de video mee naar hd kunnen kopieren, anders is er ook nog: http://mysite.verizon.net/hjohns1/other.htm , wel wat basic maar ook die zou moeten werken.

  Andere tijdelijke optie; gewone standaard resolutie video word als gewone dv-avi op de tape gezet, die zou je met ieder willekeurig programma moeten kunnen binnen halen, uiteraard dan dus geen HD.
 • Dank je voor antwoord. Ik ga dit goed bekijken. Ik weet, wie je oude email maatje is. Heb hem al op de hoogte gebracht en hij neemt contact met je op.
 • Ik heb nog niets gehoord, dat "maatje" is Werner, mocht je zijn adres niet hebben dan kun je dat wel van mij krijgen.
 • Werner heeft je een mailtje gestuurd. Geen antwoord gehad, maar het is niet teruggekomen. Stuur hem een mailtje, want hij vertelde me, dat je hem jaren geleden geweldig hebt geholpen en hij hernieuwd contact zeer op prijs zou stellen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.