Vraag & Antwoord

Videobewerking

Analoog materiaal

Anoniem
rwilligen
5 antwoorden
 • Nog een vraag (nu Pinnacle goed werkt).
  Ik heb ook videobanden die ik met behulp van een videorecorder en een converter digitaliseer. Dat deed ik eerst met een ander programma. in de winkel werd mij verteld dat dit ook via Pinnacle kan. Ik vroeg of ik dan een speciale aansluiting nodig had, maar dat was niet zo.
  Maar Pinnacle 'ziet' de aansluiting niet. Hoe kan ik ervoor zorgen dat hij ook de analoge aansluiting ziet en importeert?
  De converter is van ION.
  (heb windows 7)
 • Normaliter zou je denken dat een dergelijk apparaat indien het onder Windows werkt ook door andere software kan worden gebruikt, maar blijkbaar niet.

  Misschien als je technische informatie erover stuurt aan Pinnacle dat zij je op weg kunnen helpen.
 • OK. Maar kan het ook zijn omdat 't een USB-aansluiting is? Heeft iemand er ervaring mee dat 't wél lukt? In 't filmpje van Pinnacle zelf wordt gesproken over een Pinnacle-tussenstukje alleen is dat (te) duur.
 • Dit is de makke van nogal wat van dit soort usb apparaatjes, ze werken niet onder directshow of VFW(videoforwindows) en dus kunnen andere programma's er niets mee.
  Nogal wat van deze apparaatjes zijn min of meer hetzelfde als zo'n USB webcam, ook die worden meestal niet door videoprogramma's herkent.
  Nou is Pinnacle software ook niet zonder obstakels dus zou het ook daar aan kunnen liggen.

  Je kunt controleren of het apparaatje onder directshow of VFW werkt met de microsoft tool AMcap: http://nl.afterdawn.com/downloads/beeld_geluid/video_opnemen/amcap.cfm ,de download zit onder de groene knop.
  Er zit een redelijk goede help file bij die eea uitlegt maar het programmaatje is vrij eenvoudig.
  Als alternatief kun je ook Virtualdub downloaden en proberen, die gebruikt dezelfde code.

  Het idee: AMcap is gebaseerd op de de broncode van een microsoft software die videocapture onder windows mogelijk maakt en die broncode word door de meeste video programma makers gebruikt, als het apparaat van je kan communiceren met AMcap of Virtualdub zal , in principe, er geen belemmering zijn voor andere programma's om met het apparaatje te werken.

  Ergo: als je jouw apparaatje in AMcap of Virtualdub ziet is het apparaatje geschikt om ook inde andere programmaas te werken, zie je hem niet in AMcap of Virtualdub dan houd het op.
  Als je jouw apparaatje wel ziet in AMcap of Virtualdub maar niet in Pinnacle dan is het kennelijk een probleem van Pinnacle.

  Een omzeiling is dan de video capturen met het apparaatje en bijbehorende software en daarna de video importeren in Pinnacle en bewerken.
 • Ik heb het programmaatje gedownload, maar hij 'ziet' alleen mijn webcam (die meteen aan gaat, zit in beeldscherm). Toch bedankt voor de tip.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.