Vraag & Antwoord

Videobewerking

Belgische "uitzending gemist"downloaden probleem

Anoniem
None
24 antwoorden
 • Op dit sub-forum kom ik niet zo vaak. Voor een vriend probeer ik van de belgische tv-zender canvas via een soort "uitzending gemist"een filmpje te downloaden van http://www.canvas.be/programmas/dockland%3A-heerlijke-hernieuwbare-wereld/server13251916a%3A13a96de7ae0%3A-6de9.
  Ik gebruik Fraps, want youtubedownloader is uiteraard niet geschikt. Verder dan 30 " kom ik niet en dat is dan al 250 MB.
  Ik vraag mij af of er een andere methode is; met Jang lukte het trouwens ook niet, en vanaf het scherm filmen is ook een beetje onwijs. iemand een suggestie?
 • Ik zie wel dat die uitzending 53 minuten duurt maar je mag wel vertellen hoe en waar je die video kan afspelen, dan kan ik WM Recorder er op los laten.
 • In feite is het zo dat een vriend van mij die tv-film zódanig (op een dvd of een groot stickie ) wil opslaan en gebruiken bij zijn functie als keurmeester van milieuvriendelijke campings, hotels e.d. Dus redelijkerwijs af te spelen met bv. VLC of een andere goede mediaspeler op een laptop. Bedoel je zo'n antwoord?
  Voor alle zekerheid nog eens de link:
  http://www.canvas.be/programmas/dockland%3A-heerlijke-hernieuwbare-wereld/server13251916a%3A13a96de7ae0%3A-6de9
  fjs
 • Heb je de vrt downloader al eens geprobeerd? Misschien dat deze je verder kan helpen…
  Link vrt downloader: http://vapoto.be/vrt-downloader/
 • lukt niet, krijg al direct een melding:
  [img:b8da1b6ba4]http://i48.tinypic.com/cu6qa.jpg[/img:b8da1b6ba4]
  en even gezocht naar die "VM"downloader, maar die kost (als het al zou werken) 50 euro of zo.
 • Ik kan het niet voor je bekijken op dit moment vanwege een databeperking maar heb je al geprobeert de video uit je cache te vissen?
  Afhankelijk van je browser en de video kan dat soms kinderlijk eenvoudig alhoewel deze mogelijkheid de laatste tijd steeds minder te gebruiken is.
 • oeps, graag hoor ik hoe zoiets gaat…
  Ook had ik nog hoop gevestigd na de reactie van Tirm.
 • Ok, begin eens te vertellen welke browser je gebruikt.

  Iedere browser heeft ergens op de c schijf een cache waarin tijdelijke internet bestanden worden bewaard.
  IE is het meest eenvoudig, je gaat in IE naar extra/internet opties zoek de instelling knop voor geschiedenis/tijdelijke internet bestanden , met de knop "bestanden weergeven" word de map geopend waar de temp files staan.
  Je weet nu iig de locatie.
  Met de knop "verwijderen kun je de tijdelijke bestanden opruimen zodat de map leeg is.

  Open de map in een venster en open je browser, ga naar je link en speel de video af en kijk wat er gebeurt in de map met temp files, na enige minuten afspelen zou je 1 bestand kunnen zien welke langzaam groeit in grootte.
  De map naar voren brengen en op F5 drukken ververst de weergave van de map.
  Als je een bestand continu tijdens het afspelen ziet groeien dan is dat iig de video en zul je de hele video moeten afspelen zodat het bestand compleet in de temp map staat.
  Dan komt de truuk; voor dat de video afgelopen is zal hij al compleet in de map staan, je pauzeert de video , selecteert het bestand in de map en drukt control+C
  Open een mijn documenten en druk control+V, als het meezit word het bestand gekopieerd naar de nieuwe locatie.
  Je hebt nu de video uit de cache geplukt.

  let wel; dit truukje werkt niet altijd, steeds meer media aanbieders kiezen voor daadwerkelijk streamen van de video waarbij de video dus niet lokaal tijdelijk word opgeslagen of er word gekozen voor opslag in een type waar je niets mee kunt aanvangen, de kopier actie zal dan niet lukken omdat windows meld dat het bestand door een ander programma in gebruik is en dus vergrendeld is,als je je browser dan sluit word het bestand weliswaar vrijgegeven maar ook direct verwijdert en dus vis je nog naast het net ,in dat geval is het helaas pindakaas en zul je richting wmrecorder ed moeten gaan.
 • Hier staan ook nog een paar andere hulpjes:
  http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20110101142921AAAtCa9
 • zucht… en dan te bedenken dat ik het voor een kennis doe, die het zelf al lang had op gegeven. Met deze aanwijzingen ben ik wel even zoet. Afgedrukt, en ik ga er mee aan het werk.
 • Ik slaag er niet in om de video Dockland:Heerlijke hernieuwbare wereld op mijn scherm te krijgen. :(
 • @ Tirm: dank voor de moeite
  @ rwilligen: ben net bezig in IE de docu te draaien en de temp files in de gaten te houden: zie daar nog niks verschijnen (moet giga zijn) , maar de film duurt ongeveer 50'. Voorlopig werk ik alles maar punt voor punt af. Achteraf is het allemaal niet echt belangrijk, maar ik beschouw het een beetje als een sport en dan die kennis te verrassen als het zou lukken.
 • @rwilligen: in de map Temp Int. files verschijnt helaas niets.
  @Andre@home: de addon opgehaald. Draait mooi, en verder dan dit kom ik niet:
  [img:107506303f]http://i48.tinypic.com/v74oqa.jpg[/img:107506303f]
  voorlopig geef ik het op.
 • @ Tirm van 5 dec. 12.45 u, je bedoelde dat je de link niet te pakken kon krijgen?
  hier nog eens
  http://www.canvas.be/programmas/dockland%3A-heerlijke-hernieuwbare-wereld/server13251916a%3A13a96de7ae0%3A-6de9
 • Is me gelukt om enkele van deze "dockland" (en andere) canvas videos te downloaden via de tool op http://rsolution.be/rtube

  Moest wel nog enkele settings (PHP) goed zetten voor de conversie van deze bestanden.
 • ik heb uitvoerig gestoeid na het downloaden, maar kom er niet goed uit. is het mogelijk om ófwel wat meer aanwijzingen te geven, of eventueel de hele film op te sturen via een P.B.?
 • Inmiddels zijn we een week verder. Een p.b. naar Xogan leverde geen resultaat op (hem zou het wel gelukt zijn?) Daarna frequent emailcontact gehad met de websitemaker van RTube (zoiets als youtube) uit Vlaanderen. Een php-bestand geïnstalleerd, een toegestuurd voorbeeld: niets hielp.Probleem bovendien is dat toegestuurd wachtwoord maar 24 u geldig is. Ik heb het nu maar opgegeven. Tenzij iemand het wèl lukt en mij de film kan opsturen . Zou wel mooi zijn…
 • Het is me wel gelukt om deel 1 en 2 te zien op mijn oude XP-laptop (scripts inschakelen :oops: ) maar WMR faalt hier jammerlijk :cry:
 • Ze hebben een manier gevonden om de meeste software te frustreren. Namelijk door de boel in stukjes te knippen, zodat je niet meer weet wat wat is, en het praktisch onmogelijk wordt er één bestand van te maken.

  Wat je wel zou kunnen proberen, is de video fullscreen te laten afspelen en dan op te nemen met een screenrecorder. Mogelijk wel slim om tijdelijk even een wat lagere resolutie in te stellen. Je zou je ook eens kunnen verdiepen in screenrecorders. Ik meen me te herinneren, dat sommige ook afgebakende gedeelten van een scherm kunnen opnemen.

  Wel wat omslachtig, het is maar net hoe belangrijk het voor je vriend is. Maar het blijft wel een aardige puzzel. :-)
 • mijn broer probeerde als eens Jing of zoiets: lukte ook niet. Schijnt nu iets te zijn met PHP, waar ik net wat instructies over kreeg. Het programma "Rtube"is trouwens met een code per emailadres maar één dag geldig. Ik blijf proberen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.