Vraag & Antwoord

Videobewerking

Kwaliteit verlies hdd audio naar dvd

Anoniem
rwilligen
3 antwoorden
 • Hi, ik ben nieuw hier. Ik heb een leuke concert collectie op de sony hdd recorder. Bij kopie naar dvd (voor het geval een crash en back up) gaat de geluidskwaliteit achteruit. Gebruik Verbatim double layer 8.5GB. Iemand een suggestie?

  Daarnaast zijn opnames vanaf youtube via mp4 ook minder naar conversie dvd, maar dat ligt zeker aan de mp4, minder kwaliteit dan de directe digitale opnames vanaf de tv?

  Ben benieuwd, groetjes. Paul
 • Je geeft erg weinig details over de aard van het bronbestand (welke audio zit erin) en de aard van de dvd (met welke instelling is die gemaakt), maar over het algemeen kun je stellen dat hoorbare kwaliteits-achteruitgang niet mag optreden. (Afgezien van audio die de dvd standaard niet ondersteunt.)

  Immers ook dvd heeft de mogelijkheid tot geluid op (bijna) cd kwaliteit, dus kijk eens goed naar de instelling t.a.v. het geluid a.u.b. indien je daar invloed op kunt uitoefenen.
 • Te mijden is geluid in Dolby, zekert wanneer je het ook nog eens converteert vanaf mpeg (meestal de standaard in tv uitzendingen).

  Dus je instellingen goed nakijken en bij het originele geluid blijven.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.