Vraag & Antwoord

Videobewerking

Print Screen

Anoniem
vuurtoren
3 antwoorden
 • DVDtje afspelen op je PC (Vampirekillers 1967 [Roman Polanski]). Wil ik een print screen maken (Koukol met kaarsenkandelaar in de gangen van het kasteel). Ik zet de film op zo'n moment dus op pauze om van dat stilstaande beeld dus een print screen te maken.

  In Paintbrush pakt ie hem ook inderdaad op. De scene die ik wil is daar dus in beeld. Probleem ontstaat bij opslaan. In welk formaat dan ook maar, van BMP, TIFF, JPG etc, etc…

  Bij het verlaten van het Paintbrush programma (Want je gaat er dan immers vanuit dat ie opgeslagen is)- en het weer opnieuw opstarten van Paintbrush later, zie je bij het weer oproepen van de scene die je zonet opgeslagen hebt alleen maar de grootte van het opgeslagen beeld in volledig zwart.

  Ook met zoiets als bv. Irfanview blijft het beeld wel oproepbaar, maarrr ook gewoon pikzwart.

  Vreemd, want als ik vanuit standaard internet de Print Screen optie gebruik ? Werkt het altijd goed !
  De vraag is dus: wat is er aan de hand- en hoe kan ik dit probleem oplossen ? (Ik werk met Windows XP [die zo geupdate is als het maar kan]).

  Griffioen
 • Nu zou je kunnen stellen van: "Beste Griffioen. Dat spul staat toch allemaal op YouTube ? En van daaruit kan het zeker !". Dat klopt. Maar er staat daar geen fullmovie versie, alleen bepaalde delen uit die film, en (u raadt het al…….) dààrrrrrr zitten niet de scenes in die ik wil.
  Griffioen
 • De standaard printscreen werkt doorgaans niet met video, de reden is dat je probeert een zogeheten overlay te capturen en dat gaat niet zomaar, het is een lang technisch verhaal.

  Een printscreen maken van een video doe je het eenvoudigst mbv een video speler die dat kan, de meeste dvd-spelers zoals bv powerdvd kunnen dat alhoewel de optie soms wel eens wat verborgen zit.
  Van videobewerkingssoftware zou je mogen verwachten dat die het kunnen maar dat is niet altijd zo.
  Kijk eens goed in het menu en de opties van de speler die je gebruikt om de dvd af te spelen.
  Of even een rondje langs de video/dvd spelers die je hebt en kijken of de optie er in zit, doorgaans zul je daarvoor in de software ergens moeten aangeven waar de screencap bewaard moet worden en je zult de snelkoppeling moeten weten, meestal een toestcombinatie alt+C oid.
  De werkwijze "printscreen"+ contr+v(plakken) werkt niet je zult dus altijd de cap moeten maken met een optie die in het videoprogramma zit

  Powerdvd kan het iig zeker,als je windows mp wilt gebruiken: http://www.wikihow.com/Screencapture-from-Windows-Media-Player
  Vergeet niet om de opties na gebruik weer terug te zetten aangezien je anders raar afspeel gedrag krijgt met windows mp en alle andere programma's die gebruik maken van de mp filters.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.