Vraag & Antwoord

Videobewerking

Geen dv ingangs signaal via matrox rt 2000

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Ik zit met het volgende probleem. Sinds 2 jaar ben ik in het bezit van de Matrox RT 2000. Toen ik mijn computer kocht draaide het hele systeem op Windows 98 SE. Na het uitbrengen van het servicepack waar de RT 2000 ook onder XP kon draaien, ben ik over gegaan naar XP. Het systeem is daar een stuk stabieler van geworden. Nu had ik nog steeds het probleem dat er niet altijd een ingangssignaal te verkrijgen was via Adobe Premiere (6.0). Mijn vermoeden was dat het een driverprobleem zou zijn. Daarop heb ik een extra harde schijf aangeschaft en mijn systeem als volgt ingedeeld.  C-Schijf: 20 G met alleen XP, Adobe Premiere 6.5 en benodigde Matrox software.

  D-Schijf: 30 G met XP en alle andere software (Internet Explorer, Outlook Express, Office en alle andere programma’s).

  V-Schijf: 80 G voor opslag videobeelden.

  AMD Athlon Thunderbird 800 Mhz

  768 Mb intern geheugen

  RT 2000

  JVC HR-DVS2 (deze recorder heb ik aangesloten op mijn Matrox kaart)

  Sony VX-1000

  Sony PC-10

  Eerder al heb ik van matrox een driver gekregen voor mijn dv-recorder. Nu heb ik ook gelezen op de Adobe website dat deze "Texas Instrument" driver niet geheel compatible is met Adobe Premiere (6.0). Maar ondanks deze driver en installatie procedure, loop ik nog steeds tegen hetzelfde probleem aan. In Premiere krijg ik geen ingangssignaal.

  Pas na het installeren van alle drivers (1394 DV recorder, matrox driver e.d.) komt het af en toe voor dat er toch een ingangssignaal verschijnt in Premiere. Alleen bij het herstarten van het systeem is dit signaal al weer verdwenen. Als ik Moviemaker opstart krijg ik wel een ingangssignaal. Op deze manier zou ik mijn beelden kunnen binnenhalen. Alleen is het bij het ontbreken van een ingangssignaal in Premiere niet mogelijk om realtime te monteren. En dat is toch de reden dat ik deze kaart gekocht heb.

  Nu was mijn hoop gevestigd op het uitkomen van Adobe Premiere 6.5. Nu ben ik ook helemaal happy met 6.5 alleen is mijn probleem niet verholpen.

  Weet iemand een oplossing hebben voor mijn probleem. Tot op heden is het mij niet gelukt om mijn probleem te verhelpen. Ook heb ik nog geen nieuwe driver kunnen vinden voor mijn DV recorder. En ook op de website van Matrox heb ik geen passend antwoord kunnen vinden. Misschien dat jij mij kan helpen.


  Met vriendelijk groet,
  Edward Blaauw
  eblaauw@softhome.net
 • Ik draai ook al circa 2 jaar met de RT2000, nooit een probleem.
  Momenteel draai ik onder XP (servicepack 1) en Premiere 6.5
  Bij installatie van 6.5 moet je daarna een "patch" draaien voor XP die kun je bij Matrox of Adobe downloaden. De matroxbestanden van Premiere 6.0 moeten via een extra update progje (Matrox downloaden) gekopieerd worden naar de dir's van prem. 6.5 anders werkt de Rt200 niet goed. Het is blaartrekkend maar eerst 6.0 dan 6.5 installeren en dan de kopieerprog draaien. Probeer het eens. Bij mij loopt alles 100%
  Succes
 • Bedankt voor je reactie. Maar ik heb ook deze fix geinstalleerd. Mijn probleem is dat ik geen dv ingangssignaal krijg. Als ik alle drivers opnieuw installeer dan krijg ik af en toe een ingangssignaal krijg. Maar als ik de computer opnieuw opstart, dan ben ik weer terug bij af. En dan denk je even de driver opnieuw installeren. Maar zelfs dan lukt niet om mijn ingangssignaal terug te krijgen.

  Mvg,

  Edward
 • Heb je ook al aan de mogelijkheid gedacht dat je hardware stuk is?
  Om dit uit te sluiten zou je eigenlijk naar een stabiele werkomgeving moeten. Windows 2000 is hiervoor het meest geschikt.
  Ik weet niet waar je woont, maar anders zou je de Matrox kaart even in mijn systeem kunnen prikken om te kijken of het aan de hardware ligt.
 • Volgens mij moet ik niet de enige zijn met dit probleem. Op het forum van de matrox site komt dit probleem ook voor. Alleen heb daar nog niet een passende oplossing gevonden.

  Ik heb contact gehad met de nederlandse importeur en daar ga ik binnenkort met mijn systeem naar toe om te kijken waar het probleem zit.

  Hopelijk dat ik dan verder kom en dat ik eindelijk eens mijn systeem kan gebruiken waar ik het voor gekocht heb: Videobewerking.

  Bedankt voor je reactie.
 • Tja, volgens mij blijft Windows 200 nog steeds het enige juiste besturingssysteem voor de Matrox.
 • Op wat voor Mobo zit die thunderbird?
  Heb je wel eens een bios-update overwogen?

  Het lijkt mij een initialiserings probleem, de kaart wordt niet correct als I/O device aangemeld bij het systeem, de oorzaak hiervoor is mogelijk een niet correct werkende chipset/bios.
  Je hebt het dan dus over via-drivers en de bios.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.