Vraag & Antwoord

Videobewerking

Ik kan geen VHS banden capturen

Anoniem
drupke
5 antwoorden
 • Beste Forum vrienden,

  ik heb sinds kort een goekope Hauppaauge WinTV GO TV Kaart
  nu heb ik deze kaart via composiet naar de SCART ingang van mijn videorecorder verbonden met een SCART / composiet converter.

  nu heb ik het probleem dat ik niet videobanden kan capturen want het enige dat ik te zien krijg als ik een videoband afspeel is de eerste zender van de ingebouwde TV Tuner van mijn video.
  Het beeld dat ik van de TV Tuner van de videorecorder binnen krijg is van perfecte kwaliteit dat betekent dat de fysieke connectie goed is want de videorecorder stuurt het interne TV Tuner signaal goed naar mijn PC.

  wat moet ik nu doen om ook het signaal naar mijn SCART 2 te krijgen bij het afspelen van een videoband?

  ik heb de videorecorder natuurlijk op uitgang SCART 2 ingesteld.
  en de SCART converter staat op OUT….de connectie opzichzelf is goed want ik krijg het TV TUner kanaal van mijn VCR binnen op mijn PC.

  weet iemand misschien hoe ik videobanden kan capturen?

  mijn config is win98SE
  AMD K6-2 500Mhz
  DFI Mainboard met VIA chipset
  192 MB SDRAM

  Ik hoop dat iemand een oplossing weet alvast bijvoorbaat hartelijk dank voor de genomen tijd en moeite….
 • Videokanaal laten zoeken door je tuner, zoniet???
  Bij mij lukte het wel op de volgende manier.
  :)

  Doe net of je Monitor een TV is .Sluit ook de VCR aan als bij een TV.Dus met hauppauge gewoon het video kanaal op zoeken .Dus vergeet het hele scart gedoe , en ga tewerk met een stukje coax kabel.Sukses verzekert ,alleen kans op iets minder kwaliteit.
 • niet misschien een direct antwoord op je vraag maar ik vind het gebruikte systeem voor het capturen van VHS-banden aan de zeer magere kant, lijkt me eigenlijk niet te doen zonder verlies van kwaliteit, ben benieuwd naar je ervaringen tot nu toe
 • Ochem@n, met een 500 Mhz systeem moet dat toch wel kunnen, hoor. Ik heb het ook tijden lang met een Celeron 500 gedaan. Zolang je harddisk maar snel genoeg is, anders gaat hij frames droppen.
  Het duurt alleen vrij lang om zo'n gecaptured bestand om te zetten in DivX.

  Chimichurri, het is wel een heel vreemd probleem wat je hebt.
  Dus stel Ned 1 staat op jou videorecorder op 1, en Ned 2 op 2 etc.
  Dus zou je iets van Ned 2 willen opnemen via de videorecorder…… dan pakt hij toch Ned 1? Heel vreemd. Staat je TVkaart wel goed ingesteld?

  Ik capture al ruim een jaar (als het niet langer is) en heb dit probleem nooit gehad. Ik capture altijd via m'n Videorecorder, of het nou een live uitzending is of een oude videoband.
  Zodra ik de videoband afspeel krijg ik automatisch dat op beeld.
  Ik capture trouwens altijd met AVI_IO…die houdt het geluid synchoroon door af en toe een framepje te droppen als dat nodig is. Zie je overigens niks van in het eindresultaat.

  Sinds kort capture ik via m'n Sony PC9 digitale videocamera die aangesloten is via Firewire. Veel betere kwaliteit dan de TVkaarten die ik ooit gehad heb (Flyvideo TV-kaart, Matrox G400, Pinnacle DC10). Punt is wel dat je dan een digitale camera moet hebben met een video-in.
 • Celeron geen K6-2 natuurlijk
  ben zelf bezig geweest met mijn tweede systeempje, DURON 1000/KT133A/PINNACLE Rave/IBM 7200 20 gb hdd
  software oa de meegeleverde met het kaartje maar ook Magix film op cd en dvd, resultaten wisselend en af en toe teleurstellend vwb de in te stellen kwaliteit (in resolutie), "horten en stoten" , encodeertijd (uren)
  gebruik dus voortaan mijn andere systeem tw XP 1800 +
  gezien jouw ervaringen zal het nog werkzaam zijn dus, maar wel engelengeduld :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.